Visa ett inlägg
Gammal 2015-07-09, 22:21   #26
Manprinsen
 
Manprinsens avatar
 
Reg.datum: dec 2014
Inlägg: 8 169
Sharp$: 2213
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Stekel Visa inlägg
Det var så dags att börja plugga på till V75 då, för på lördagen ska det gassas i solen i Årjäng! Då hinner man inte med så mycket hårdpluggande som brukligt, utan då blir det mest sista minuten-infon som ska infogas i det befintliga systemet!

Historien upprepar sig, återträff för förra årets klass 2-hästar Hallas Judex, Novel Broline och Antonio Am som var etta-tvåa-trea då. Nu får Global Patriot vara med också som var struken senast det begav sig.

Global Patriot är med säkerhet den bäste i gänget, även om det är svårt att sätta in den mot en sådan som Nose Gear häst mot häst då det är så stor skillnad på gängen de brukar möta. Även om den andre är lite sämre brukar hårdheten väga upp för sådana skillnader. Nåväl skit samma vilken bästa hästen är, det gäller ju att hitta vinnaren i loppet! Så:

Det finns två starttröga ök på framspår, Alva Garbo och just favoriten Global Patriot. Dååålig favoritspik alltså. Speciellt som han har spår så långt ut. Om han vore någorlunda startsnabb skulle han ändå kunna trilla ner i bra position eller sändas fram i dödens om inget är ledigt. Men är man trög och startar från spår 7 i ett sprintlopp på V75 finns inga valmöjligheter. Man hamnar någonstans där bak. Vädret på lördag? Uppemot 20 grader varmt och växlande molnighet. Banans beskaffenhet? Halmstad-klass! Eller något därbortemot. Vi lär kunna räkna med en bra och ganska snabb bana när Sveriges bästa personal är på plats iallafall.

Det är troligt att 1,2,4,5 kommer försöka bruka sin startsnabbhet. Utgången av detta är ganska ovisst. Men jag ser tre troliga scenarier.

1: Frank gör allt han kan för att hålla ut från början och släpper till stallkamraten (som håller ut de andra i kurvan) efter en bit.

2: I kraft av spår 4 och att det är en trög häst emellan klarar Jepson att överflygla och är nöjd med att sedan släppa till Björn som kommer farande. Björn vinner på walk over.

I båda ovanstående scenarier har bästa hästen (favoriten) ändå möjlighet att vinna såklart. Men jag bedömer den som liten. För att:

-Magnus ska för det första sända fram i tid. Om Peter Untersteiner eller Björn Goop sitter i ledning är det troligt att de sätter upp ett tempo som gör att Magnus inte kliver på i tid. Sitter han kvar är han med mycket stor sannolikhet helt rökt. Och om han ändå går i tid kommer det säkerligen bli slitigt i spåren. Det räcker inte att vara bäst för att runda med bra konkurrenter i täten i ett sånt här lopp. Man måste vara mycket bättre! Det blir en liten sannolikhetslektion av det här, för det krävs två oberoende utfall för att favoriten ska vinna här. För det första ska han köra i tid då. Säg att det är 50/50 att han gör det. Sen ska han vara så bra att han vinner om han gör det. Säg att det är 30% chans att han grejar det trots de här ganska dåliga förutsättningarna. Då får vi 50% först och så 30% på det, alltså 0,5*0,3=0,15=15% vinstchans vid scenariot att en av de bättre konkurrenterna kommer till ledning utan att det blir riktigt vansinnestempo första 500.

3: Det blir det vi i värmland brukar kalla "rene stôllköringa"! De öppnar på 07 och varvar på 09. Då är det såklart fördel favoriten. Eller någon av de andra där bak då. 8,9,11 tänker jag främst på. Men någon av de där framme som inte varit med om det allra värsta sitter ju också i guldsits om det blir luckor.

Sammanfattningsvis:

Jag tror ganska hårt på scenario 1 och 2 och kommer nog gå hårt på ekipage 2 och 5 som jag tror har bra chans på ledning innan 500 meter är körda. Det kommer nog inte bli någon picknick för dem, men att det blir lite körning spär nog på chanserna att favoriten sitter kvar där bak och att de ändå klarar att hålla undan från spets. Det är snabba banor och klassiga vältränade hästar kan springa riktigt fort i 1600 meter. Det är bara i de riktigt stolliga öppningarna de kanske inte klarar att hålla hela vägen.

Det finns väl en lillchans att Örjan kör en Melander-styrning där han tar en lugn sändning framåt från spår 8 i starten. Det är inte många som kör så, men de gör ganska ofta det draget med Melander-hästarna att de tar en lugn tredjetagg in i första sväng för att kunna landa i den främre träffen. Kanske främst på medeldistans men även på kort. Helt suverän taktik, den där kurvan i tredjespår är inte så farlig om man tar det försiktigt och dödens är den mest underskattade position som finns så ingen fara om det landar i att man hamnar där.

Så, det var ett lopp det! Vad tror ni om loppet?
Med en annan kusk på 1:an så hade jag kunnat sätta hus och hem på att 2:an vinner. Tror fortfarande att det är det troliga scenariot, men känns lite mer ovisst. Det som känns lite betryggande i sammanhanget är att Photoboy har väldigt få galopper i sitt protokoll, så chansen till felfri start torde vara relativt god.
Manprinsen är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat