Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in


Svara
 
LinkBack Ämnesverktyg
Gammal 2015-07-09, 12:41   #16
 
Manprinsens avatar
 
Reg.datum: dec 2014
Inlägg: 8 169
Sharp$: 2213
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av AndyMart Visa inlägg
Ja, den är snabb ut.

Om Moberg laddar med Mon Petit Cheval kan den dock bli svår att stå emot, men jag tror Björn grejar det.

Den norske är också snabb.
Tror inte Nadal Broline vinner från dödens. Får bli veckans tidiga spik isåfall.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
AndyMart (+1)
Manprinsen är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2015-07-09, 14:10   #17
 
AndyMarts avatar
 
Reg.datum: mar 2014
Inlägg: 3 484
Sharp$: 7099


Stats: - -
ROI: %
Vinstprocent: %

Standard

Postar kanske en liknande genomgång av en häst senare idag, men vet ej vilken?

Global Money?
AndyMart är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2015-07-09, 14:50   #18
 
Reg.datum: apr 2010
Inlägg: 393
Sharp$: 2151


Stats: - -
ROI: %
Vinstprocent: %

Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Manprinsen Visa inlägg
Tror inte Nadal Broline vinner från dödens. Får bli veckans tidiga spik isåfall.
Spetsar inte Love Lini? Jennifer lär ju försöka iaf...kan bli segdraget.
LeBanner är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2015-07-09, 15:39   #19
 
Manprinsens avatar
 
Reg.datum: dec 2014
Inlägg: 8 169
Sharp$: 2213
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av LeBanner Visa inlägg
Spetsar inte Love Lini? Jennifer lär ju försöka iaf...kan bli segdraget.
Tror inte den tar en längd på Dominator, speciellt inte på snabb sommarbana. Björn har fördelen i och med innerspåret. Men du har rätt i att det kan bli körning om hon inte ger sig. Damkuskarnas Ludde...
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Yersinia1347 (+2)
Manprinsen är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2015-07-09, 18:25   #20
 
AndyMarts avatar
 
Reg.datum: mar 2014
Inlägg: 3 484
Sharp$: 7099


Stats: - -
ROI: %
Vinstprocent: %

Standard

Fick förfrågan om att göra en analys av denna häst också så då gör jag väl det.


Persos Bojje - Nicklas Westerholm - V75-4 - 4 %


Vi börjar med lite bakgrundsinfo kring Persos Bojje;

- Har aldrig tidigare startat på rikstoton.
- Det högsta förstapriset Persos Bojje har vunnit är 20 000 kr, vilket hästen gjort vid tre tillfällen.
- Hästen är i en form den aldrig tidigare varit i, med tre segrar på de fem senaste försöken, där de två plumparna kommit till följd av galopp.
- Persos Bojje flyttade 2014-07-16 till Elinor Lindberg, amatörtränare på Romme, och det var då resultaten började förbättras. Dock tog det lite tid, först under 2015 har de riktigt bra resultaten infunnit sig. Fr.o.m. 2015-06-04 är hästen i träning hos Nicklas Westerholm, vilket kan uppfattas som positivt om man jämför med föregående tränare. I regi Westerholm har Persos Bojje startat två gånger, med resultaten en seger och en tredjeplats efter galopp.
- Persos Bojje har aldrig tidigare startat från spår 8 bakom bilen.
- Hästen har startat med framspår bakom bilen vid sju tillfällen, vid fyra av dessa har hästen galopperat. Noterbart.
- Hästen har gjort totalt 41 starter, och galopperat i 12 av dessa.
- Persos Bojje har startat över aktuell distans eller längre vid tolv tillfällen, och segrat tre gånger. Klart och tydligt den mest passande distansen för denna häst.
- Hästen har tjänat 186 100 kr, vilket är mest i loppet.
- Vanligtvis tävlar Persos Bojje med pg-skor och tunga boots, men i denna start blir det en liten lättning i balansen då man väljer lättare boots.


De 5 senaste starterna;


Örebro - 150416

V64 lopp. 2660 m, står med 20 tillägg. Spår 2 i volt. Bra iväg från start, snabbt upp i rygg på de som står på start, springer och tvekar lite i travet, tredje ytter, första 500 avverkas där framme på 1,20, tempot höjs något men fortfarande lugnt, ser fin ut i tredje ytter, 1500 meter på 1,17,6. Dryga varvet kvar snabb tempoökning då dödenshästen tar över spets, tvingas accelerera snabbt, Persos blir rullig och galopperar. Galopperar länge och blir diskvalificerad. Annars ganska fint intryck, men lite problem med travet överlag.

Romme - 150512

P-21 lopp. Spår 3 i volten. Medeldistans. Ser vilsen ut i volten, men lugnar ner sig när loppet väl går iväg, hyfsat med från start och går ner i ryggar. Springer återigen och tvekar med travet stora delar av inledningen och ser ut att vara på väg att galoppera vid flera tillfällen. Blir dödens för hästen efter några hundra meter samtidigt som första 500 öppnas på 1,14 i underkant. Upp jämsides med ledarhästen samtidigt som Gigant Sjöhammar sitter lugn i rygg på Persos. 1000 meter passeras på 1,15. Fortsatt springer den och tvekar lite då och då, men klart bättre än tidigare. Höjer tempot rejält på sista bortre långsidan och manglar ledaren ordentligt, övertar spets 600 kvar och släpper upp Gigant Sjöhammar jämsides. Lämnar en tveksamt travande Gigant Sjöhammar i mitten av sista sväng och går undan med flera längder, utökar avståndet över upploppet och går undan till en utklassningsseger. Mycket bra prestation!

Vinnartid; 14,3 / 2140 m volt.

Målgång;
Lindesberg - 150524

Vanlig V/P lopp efter en V64 omgång. Spår 9 i volten. Lång distans, 2640 m, står med två tillägg så 2680 m. Mycket bra med från start, springer fortsatt och tvekar lite grann med travet men mycket mycket bättre än i de två andra loppen. 500 meter öppnas i trakterna kring 1,17 och Persos positionerad som åttonde häst, samtliga mer eller mindre på innerspår, så även Persos. Långt fram till ledaren. I mitten av andra sväng går Westerholm ut i andraspår och senare blir det tredje utvändigt när två hästar går ut framför. 1000 meter passeras där framme på 1,16,5, Persos har gått lite fortare än så. Stadigt tempo och Persos kvar i tredje ytter. Påbörjar avancemang i tredje 900 kvar, snabbt fram i tredje, fint intryck, trycker upp tempot rejält, ledaren svimmar och dödens tar över, Persos fram i dödens, sätter stenhård press på den nya ledaren och får snabbt ett litet övertag, tar över spets vid ingången till sista sväng och får nån längd ner till andrahästen då en tredje dyker upp och närmar sig Persos, dock hålls den stadigt på avståndet och sista 100 utökas avståndet igen. Vinner till slut med 3-4 längder på ett bra sätt! Stabil och stark insats!

Vinnartid; 15,7 / 2680 m volt.

Målgång;


Bollnäs - 150616

Lunch V4-lopp. Spår 1 i volten, medeldistans, står med 20 tillägg. Väldigt tveksam i travet från start men ändå bra med, tredje invändigt, ut i tredje utvändigt efter 200 meter, ledaren kommer upp till 500 meter på 1,18,4. Persos ser okej ut i tredje ytter, jämnt och stadigt tempo, 1000 meter där framme efter 1,17,6. Tempot höjs något och cirka 800 meter kvar börjar Westerholm avisera angrepp, vrids ut i tredje 750 kvar och går en riktigt rejäl långsida, och är påväg förbi ledarhästarna redan efter några hundra meter då den helt plötsligt galopperar. Hoppar ett tag och tappar all position, tas ner näst sist, vrids dock ut till angrepp omedelbart igen och går väldigt fort ut ur sista sväng i femte-sjättespår, spurtar mycket bra över upploppet och kniper tredjepriset precis innan mållinjen. Solklar seger som rök i sista sväng och mycket fint intryck om man bortser från galoppen.

Tid; 15,6 / 2160 m volt.

Målgång;


Bollnäs - 150630

Vanlig V/P lopp efter V64-omgång. Spår 5 i volt, 2640 m. Cirkus när Persos ska vändas upp men samlar sig sedan och går iväg fint. Bra med direkt och ner i andra ytter efter 150 körda. Springer och slår lite med huvudet och lite klydd i travet men annars bra. Dödenshästen tar över efter 300 körda vilket innebär dödens för Persos Bojje. Westerholm kör upp och lägger sig en längd bakom ledaren utvändigt, första 500 på 1,15,3. Tempot sänks något men ändå hyfsad fart, Persos nu upp nästan jämsides med ledaren och tempot höjs lite, första varvet på 1,15,8, sedan fortsatt hyfsat tempo, 1500 m 1,15,6. Mycket fint uttryck på Bojje i dödens, travet flyter bra, spänstig och fin, 800 kvar ökar pressen på ledaren (Digital Diamond), sätter in en riktig stöt 700 kvar och tar över cirka 600 kvar. Första två varven på 1,15,1. Får nu hästen (Lalle Young) som hela tiden suttit med i rygg på utsidan, blir en tvekamp mellan dessa två när de lämnar resten, tuff kamp hela vägen in i mål men Persos Bojje mycket bra och håller halva längden hela upploppet ner. Kanonprestation och fint intryck!

Vinnartid; 15,0 / 2640 m volt.

Målgång;SAMMANFATTNING;

Här har vi en mycket stark och tålig häst med bra vinnarskalle som dock har lite problem med travet och stilen ibland. Speciellt i inledningarna springer hästen och tvekar en del och är nära galopp men ofta reder hästen ut det till slut ändå. Kan gå tunga, långa slutrepor men riktiga speedryck är inte hästens starkaste sida. Enorm utveckling på slutet och blir dessutom ännu bättre och starkare för varje lopp.


Chansen på Lördag;

Spåret drar ner förhoppningarna en hel del, även om den inte alls kan räknas bort med tanke på de gedigna prestationerna på slutet. Persos Bojje är inte mer än måttlig från start och risken finns därmed för problem under vägen. Är dock en av de bättre hästarna i fältet och trivs verkligen över distansen, kan därför absolut vara streckvärd ändå beroende på hur många man tar i loppet.

Ready Ribb som startar från spår 1 är helt överlägsen men den hästen strular ofta. Skulle Ready Ribb komma bort eller få trafikproblem är Persos Bojje utan tvekan en av de främsta där bakom som utmanar om segern.

Persos Bojje är en av de bättre hästarna bakom Ready Ribb och kan vinna, men man ska dock ha i åtanke att den aldrig varit ute mot såhär tufft motstånd och dessutom har ett väldigt dåligt läge. Kan gå, men kommer krävas en del flyt på vägen!

Letar ni efter ännu mer info om hästen hittar ni det här!

Avslutar med en intervju från Travronden;

"- Persos Bojje har alltid varit bra, men utvecklingen på sistone är helt sjuk och i jobben bollar han exempelvis med Man In The Mirror som också är ganska bra. Näst senast hade hästen också vunnit om jag bara ryckt tussarna på upploppet. Han är tyvärr inte särskilt startsnabb och jag är rädd för vi ska hamna i sjätte utvändigt. Å andra sidan är han väldigt rejäl av sig och det ska bli kul att se vad han kan hitta på när de andra gör jobbet åt honom för en gångs skull. Hästen tävlar med pg-skor och tunga boots, men nu får han troligtvis lättare boots på sig, säger Nicklas Westerholm."Stort lycka till med spelbesluten!
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Manprinsen (+20), Torstens (+50), dado (+5), Cleon_9 (+5), Stall 4 (+5), SO (+4), Tirich (+10), parsalian (+10), hammering (+6), monimaker1 (+10), DIF (+10), overpace (+75), Sicken (+10)
AndyMart är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2015-07-09, 19:21   #21
 
AndyMarts avatar
 
Reg.datum: mar 2014
Inlägg: 3 484
Sharp$: 7099


Stats: - -
ROI: %
Vinstprocent: %

Standard

Citat:
Ursprungligen postat av LeBanner Visa inlägg
Spetsar inte Love Lini? Jennifer lär ju försöka iaf...kan bli segdraget.
Tror inte heller den tar sig förbi. Hyfsad ut men inte supersnabb och Dominator är snabb från start. Fördel 1.

Tror 6,7 är värsta konkurrenter om spets för Björn.
AndyMart är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2015-07-09, 20:02   #22
 
tornados avatar
 
Reg.datum: okt 2012
Inlägg: 601
Sharp$: 3825
Standard

AndyMart suverän


Vilka analyser!! Har du ett tillsammansbolag är jag superduperintresserad.
Hur lång tid tog 1 sådan analys??? Undrar jag dessutom. Tack
__________________
Mot strömmen det är Där pengarna finns....
tornado är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2015-07-09, 20:17   #23
 
AndyMarts avatar
 
Reg.datum: mar 2014
Inlägg: 3 484
Sharp$: 7099


Stats: - -
ROI: %
Vinstprocent: %

Standard

Citat:
Ursprungligen postat av tornado Visa inlägg
Vilka analyser!! Har du ett tillsammansbolag är jag superduperintresserad.
Hur lång tid tog 1 sådan analys??? Undrar jag dessutom. Tack
Tack så mycket! Jag hade, men la ner det. Har helt enkelt svårt för att spela med andras pengar, för lätt att glida över på den "säkra" sidan istället för att gå all in på vad man tror när det inte är helt egna system tycker jag.

Kanske startar upp något nytt och isåfall inte många medlemmar. 4-5 stycken är lagom tycker jag, 2-3 kanske ännu roligare.

Till Åbergskvällen är det läge för ett Tillsammanssystem om det ser spelvänligt ut, alltid väldigt påläst till just den omgången och kan gärna dela glädjen med andra en kväll som den. Hade V75 Tillsammans lag förra året också under V75 Åbergs men då åkte jag på diskningen på Un Mec, hade nämligen den spik. Annars var jag helrätt på det.

Tog 45 min för denna andra.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
dado (+5)

Senast redigerad av AndyMart den 2015-07-09 klockan 20:20.
AndyMart är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2015-07-09, 21:38   #24
 
tornados avatar
 
Reg.datum: okt 2012
Inlägg: 601
Sharp$: 3825
Standard

AndyMart


Tar gärna emot ett privat medd ang tillsammans! Risker är mitt levebröd. Andras sådana hehehe
__________________
Mot strömmen det är Där pengarna finns....
tornado är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2015-07-09, 22:04   #25
 
Stekels avatar
 
Reg.datum: jan 2010
Ort: Karlstad
Inlägg: 12 153
Sharp$: 26721
Standard

Det var så dags att börja plugga på till V75 då, för på lördagen ska det gassas i solen i Årjäng! Då hinner man inte med så mycket hårdpluggande som brukligt, utan då blir det mest sista minuten-infon som ska infogas i det befintliga systemet!

Historien upprepar sig, återträff för förra årets klass 2-hästar Hallas Judex, Novel Broline och Antonio Am som var etta-tvåa-trea då. Nu får Global Patriot vara med också som var struken senast det begav sig.

Global Patriot är med säkerhet den bäste i gänget, även om det är svårt att sätta in den mot en sådan som Nose Gear häst mot häst då det är så stor skillnad på gängen de brukar möta. Även om den andre är lite sämre brukar hårdheten väga upp för sådana skillnader. Nåväl skit samma vilken bästa hästen är, det gäller ju att hitta vinnaren i loppet! Så:

Det finns två starttröga ök på framspår, Alva Garbo och just favoriten Global Patriot. Dååålig favoritspik alltså. Speciellt som han har spår så långt ut. Om han vore någorlunda startsnabb skulle han ändå kunna trilla ner i bra position eller sändas fram i dödens om inget är ledigt. Men är man trög och startar från spår 7 i ett sprintlopp på V75 finns inga valmöjligheter. Man hamnar någonstans där bak. Vädret på lördag? Uppemot 20 grader varmt och växlande molnighet. Banans beskaffenhet? Halmstad-klass! Eller något därbortemot. Vi lär kunna räkna med en bra och ganska snabb bana när Sveriges bästa personal är på plats iallafall.

Det är troligt att 1,2,4,5 kommer försöka bruka sin startsnabbhet. Utgången av detta är ganska ovisst. Men jag ser tre troliga scenarier.

1: Frank gör allt han kan för att hålla ut från början och släpper till stallkamraten (som håller ut de andra i kurvan) efter en bit.

2: I kraft av spår 4 och att det är en trög häst emellan klarar Jepson att överflygla och är nöjd med att sedan släppa till Björn som kommer farande. Björn vinner på walk over.

I båda ovanstående scenarier har bästa hästen (favoriten) ändå möjlighet att vinna såklart. Men jag bedömer den som liten. För att:

-Magnus ska för det första sända fram i tid. Om Peter Untersteiner eller Björn Goop sitter i ledning är det troligt att de sätter upp ett tempo som gör att Magnus inte kliver på i tid. Sitter han kvar är han med mycket stor sannolikhet helt rökt. Och om han ändå går i tid kommer det säkerligen bli slitigt i spåren. Det räcker inte att vara bäst för att runda med bra konkurrenter i täten i ett sånt här lopp. Man måste vara mycket bättre! Det blir en liten sannolikhetslektion av det här, för det krävs två oberoende utfall för att favoriten ska vinna här. För det första ska han köra i tid då. Säg att det är 50/50 att han gör det. Sen ska han vara så bra att han vinner om han gör det. Säg att det är 30% chans att han grejar det trots de här ganska dåliga förutsättningarna. Då får vi 50% först och så 30% på det, alltså 0,5*0,3=0,15=15% vinstchans vid scenariot att en av de bättre konkurrenterna kommer till ledning utan att det blir riktigt vansinnestempo första 500.

3: Det blir det vi i värmland brukar kalla "rene stôllköringa"! De öppnar på 07 och varvar på 09. Då är det såklart fördel favoriten. Eller någon av de andra där bak då. 8,9,11 tänker jag främst på. Men någon av de där framme som inte varit med om det allra värsta sitter ju också i guldsits om det blir luckor.

Sammanfattningsvis:

Jag tror ganska hårt på scenario 1 och 2 och kommer nog gå hårt på ekipage 2 och 5 som jag tror har bra chans på ledning innan 500 meter är körda. Det kommer nog inte bli någon picknick för dem, men att det blir lite körning spär nog på chanserna att favoriten sitter kvar där bak och att de ändå klarar att hålla undan från spets. Det är snabba banor och klassiga vältränade hästar kan springa riktigt fort i 1600 meter. Det är bara i de riktigt stolliga öppningarna de kanske inte klarar att hålla hela vägen.

Det finns väl en lillchans att Örjan kör en Melander-styrning där han tar en lugn sändning framåt från spår 8 i starten. Det är inte många som kör så, men de gör ganska ofta det draget med Melander-hästarna att de tar en lugn tredjetagg in i första sväng för att kunna landa i den främre träffen. Kanske främst på medeldistans men även på kort. Helt suverän taktik, den där kurvan i tredjespår är inte så farlig om man tar det försiktigt och dödens är den mest underskattade position som finns så ingen fara om det landar i att man hamnar där.

Så, det var ett lopp det! Vad tror ni om loppet?
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Tirich (+10)
Stekel är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2015-07-09, 22:21   #26
 
Manprinsens avatar
 
Reg.datum: dec 2014
Inlägg: 8 169
Sharp$: 2213
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Stekel Visa inlägg
Det var så dags att börja plugga på till V75 då, för på lördagen ska det gassas i solen i Årjäng! Då hinner man inte med så mycket hårdpluggande som brukligt, utan då blir det mest sista minuten-infon som ska infogas i det befintliga systemet!

Historien upprepar sig, återträff för förra årets klass 2-hästar Hallas Judex, Novel Broline och Antonio Am som var etta-tvåa-trea då. Nu får Global Patriot vara med också som var struken senast det begav sig.

Global Patriot är med säkerhet den bäste i gänget, även om det är svårt att sätta in den mot en sådan som Nose Gear häst mot häst då det är så stor skillnad på gängen de brukar möta. Även om den andre är lite sämre brukar hårdheten väga upp för sådana skillnader. Nåväl skit samma vilken bästa hästen är, det gäller ju att hitta vinnaren i loppet! Så:

Det finns två starttröga ök på framspår, Alva Garbo och just favoriten Global Patriot. Dååålig favoritspik alltså. Speciellt som han har spår så långt ut. Om han vore någorlunda startsnabb skulle han ändå kunna trilla ner i bra position eller sändas fram i dödens om inget är ledigt. Men är man trög och startar från spår 7 i ett sprintlopp på V75 finns inga valmöjligheter. Man hamnar någonstans där bak. Vädret på lördag? Uppemot 20 grader varmt och växlande molnighet. Banans beskaffenhet? Halmstad-klass! Eller något därbortemot. Vi lär kunna räkna med en bra och ganska snabb bana när Sveriges bästa personal är på plats iallafall.

Det är troligt att 1,2,4,5 kommer försöka bruka sin startsnabbhet. Utgången av detta är ganska ovisst. Men jag ser tre troliga scenarier.

1: Frank gör allt han kan för att hålla ut från början och släpper till stallkamraten (som håller ut de andra i kurvan) efter en bit.

2: I kraft av spår 4 och att det är en trög häst emellan klarar Jepson att överflygla och är nöjd med att sedan släppa till Björn som kommer farande. Björn vinner på walk over.

I båda ovanstående scenarier har bästa hästen (favoriten) ändå möjlighet att vinna såklart. Men jag bedömer den som liten. För att:

-Magnus ska för det första sända fram i tid. Om Peter Untersteiner eller Björn Goop sitter i ledning är det troligt att de sätter upp ett tempo som gör att Magnus inte kliver på i tid. Sitter han kvar är han med mycket stor sannolikhet helt rökt. Och om han ändå går i tid kommer det säkerligen bli slitigt i spåren. Det räcker inte att vara bäst för att runda med bra konkurrenter i täten i ett sånt här lopp. Man måste vara mycket bättre! Det blir en liten sannolikhetslektion av det här, för det krävs två oberoende utfall för att favoriten ska vinna här. För det första ska han köra i tid då. Säg att det är 50/50 att han gör det. Sen ska han vara så bra att han vinner om han gör det. Säg att det är 30% chans att han grejar det trots de här ganska dåliga förutsättningarna. Då får vi 50% först och så 30% på det, alltså 0,5*0,3=0,15=15% vinstchans vid scenariot att en av de bättre konkurrenterna kommer till ledning utan att det blir riktigt vansinnestempo första 500.

3: Det blir det vi i värmland brukar kalla "rene stôllköringa"! De öppnar på 07 och varvar på 09. Då är det såklart fördel favoriten. Eller någon av de andra där bak då. 8,9,11 tänker jag främst på. Men någon av de där framme som inte varit med om det allra värsta sitter ju också i guldsits om det blir luckor.

Sammanfattningsvis:

Jag tror ganska hårt på scenario 1 och 2 och kommer nog gå hårt på ekipage 2 och 5 som jag tror har bra chans på ledning innan 500 meter är körda. Det kommer nog inte bli någon picknick för dem, men att det blir lite körning spär nog på chanserna att favoriten sitter kvar där bak och att de ändå klarar att hålla undan från spets. Det är snabba banor och klassiga vältränade hästar kan springa riktigt fort i 1600 meter. Det är bara i de riktigt stolliga öppningarna de kanske inte klarar att hålla hela vägen.

Det finns väl en lillchans att Örjan kör en Melander-styrning där han tar en lugn sändning framåt från spår 8 i starten. Det är inte många som kör så, men de gör ganska ofta det draget med Melander-hästarna att de tar en lugn tredjetagg in i första sväng för att kunna landa i den främre träffen. Kanske främst på medeldistans men även på kort. Helt suverän taktik, den där kurvan i tredjespår är inte så farlig om man tar det försiktigt och dödens är den mest underskattade position som finns så ingen fara om det landar i att man hamnar där.

Så, det var ett lopp det! Vad tror ni om loppet?
Med en annan kusk på 1:an så hade jag kunnat sätta hus och hem på att 2:an vinner. Tror fortfarande att det är det troliga scenariot, men känns lite mer ovisst. Det som känns lite betryggande i sammanhanget är att Photoboy har väldigt få galopper i sitt protokoll, så chansen till felfri start torde vara relativt god.
Manprinsen är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2015-07-09, 22:26   #27
 
Manprinsens avatar
 
Reg.datum: dec 2014
Inlägg: 8 169
Sharp$: 2213
Standard

Untersteiner har f.ö formen i zenit, tog hem samtliga lopp på V4 idag. Stannar den på under 25% så är det en kanonspik.
Manprinsen är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2015-07-09, 22:28   #28
 
Stekels avatar
 
Reg.datum: jan 2010
Ort: Karlstad
Inlägg: 12 153
Sharp$: 26721
Standard

Korta tankar om kallblodsloppet:

-Heltäckt och igenspikat om man tar alla norska förutom Troll Sindy och Gangtrött som är lite för korta i rocken. Svenskarna göre sig icke besvär här, det är jag fullständigt övertygad om och jag ser att nästan alla som lämnat in är det också.

-Just nu klart favoritspelade Mino står bra vingligt till. Visserligen har han ett springspår, men i ett fullt 15-hästarsfält med en massa ovanligt travsäkra kallblod är det rejält stor risk att man inte hittar ner i vettig position även om man prickar starten ganska bra. Och om man får backa ner så står man ännu längre bak än där man startade. Så bra är inte Mino jämfört med sina konkurrenter i det här överlag ganska fina loppet för klassen (tack vare att vi är så nära gränsen).

-Två av världens bästa kallblodskuskar bakom fina norska hästar möter ett amatörekipage från Östersund i spetsmatchen. Walk over heter det inte i ett sånt här fall. Det blir WALK ALL OVER! Men hur går den inbördes proffsen emellan då? Mer ovisst såklart, men Jorma har fördel av spår ett och hästen öppnade riktigt stabilt och snabbt till ledning från fjärdespår i volt på 1600 med en amatör i vagnen senast. Så även om Mikkelborgs ser regerlig och fin ut på alla sätt måste det ändå vara så att ledningen är ganska vikt för Jorma. Min gissning är att det knappt blir körning om det utan att Mikkelborg siktar in sig på en fin ledarryggen per omgående för att hålla krutet torrt tills luckan förhoppningsvis kommer under sista halvvarvet.

Det lutar en del åt utgång på Jorma det här sammantaget. "Garantispets" med ett bra ekipage på sommarbana! Hästarna på dubbla tillägg är bland de hårdast spelade just nu och jag har lite svårt att se någon av dem avgå med seger faktiskt. Sagholens hästar är segerstaplare och står 20 framför, det känns svårt att knäppa både dem och täthästarna. Berglöf är ju kanske lite rund om magen för att dra på, men det är väl första gången han kör kusen och det behöver inte vara något minus faktiskt.

Tankar?
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
SO (+5), Tirich (+10)
Stekel är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2015-07-09, 22:34   #29
 
Stekels avatar
 
Reg.datum: jan 2010
Ort: Karlstad
Inlägg: 12 153
Sharp$: 26721
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Manprinsen Visa inlägg
Med en annan kusk på 1:an så hade jag kunnat sätta hus och hem på att 2:an vinner. Tror fortfarande att det är det troliga scenariot, men känns lite mer ovisst. Det som känns lite betryggande i sammanhanget är att Photoboy har väldigt få galopper i sitt protokoll, så chansen till felfri start torde vara relativt god.
Ja det är nog det allra troligaste med Photoboy till ledning och släpp till Peter, eller för den delen Peter till ledning ganska omgående. Den är riktigt vass bakom bilen och är de smarta gör de upp om att Frank inte laddar järnet utan att han går enbart för att inte bomma rygg på stallkamraten som går till ledning direkt. Då är det bara frågan hur mycket jobb det blir att hålla ut Jepson. Får nog bli viktning på Gantab om barfota. Om inte spik till och med!
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Stekel är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2015-07-09, 22:44   #30
 
Stekels avatar
 
Reg.datum: jan 2010
Ort: Karlstad
Inlägg: 12 153
Sharp$: 26721
Standard

Slänger ut en fråga om klass 2-loppet också som jag är lite dåligt påläst på överlag. Men är det inte så att spets är vikt för Lass North Star och att det sen blir hästen att slå? Finns det någon annan rimlig spetskandidat i loppet?
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Stekel är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg


td