Visa ett inlägg
Gammal 2015-09-24, 21:44   #919
Stekel
 
Stekels avatar
 
Reg.datum: jan 2010
Ort: Karlstad
Inlägg: 12 153
Sharp$: 26721
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av alle Visa inlägg
PRECIS det jag menar! Ekonomin är så otroligt svår att få ihop att travsporten borde va utdöd. Vem vill vill satsa sådana pengar om man inte har pengar i ett extremt överflöd? Då talar jag om hästar i proffsträning!

Vem betalar 25 000 för 1/30 för att sedan vänta i 2 år på att sin häst kanske börjar tävla och täcka sina kostnader?

Absolut handlar inte allt om pengar, men det spelar in för de flesta!
Vem? Ja någon som brinner för sporten och offrar en del annat för att ha häst. Någon som äger ihop med andra som en kul grej. Helge svarade bra tycker jag.

Det konstiga menar jag är att folk verkar vilja att man trollar fram pengar så att hästägande inte blir så olönsamt. Man måste väl begripa att det måste tas någonstans ifrån. Det är ungefär som att någon kommer på att titta på baksidan av trisslotten, bli förvånad över att det faktiskt är en förlustaffär i långa loppet att skrapa om man inte har rejält med flax, och sen skriver ett brev till svenska spel där man förklarar att såhär kan det fanimig inte vara. Det kostar ju massa pengar för mig att skrapa! Och det föds nya varje dag...

Men så är det ju inte heller, utan hästägarna och övriga aktörer som skriker om detta vet ju i de flesta fall mycket väl hur ekonomiska system fungerar. Det är ju bara utspel de gör för att man ska fördela de medel som finns till just deras område/deras hästar. Och så hoppas man att det blir lite debatt om det och att någon som håller i pengarna blir skraj, pungar ut lite mer åt deras håll som de tar från någon annan som sitter med en lite mer norrländsk approach och muttrar. Och så fortsätter det. År efter år. Inom travpolitiken och all annan politik. Till tidens ände. Och det finns inget man kan göra åt det förutom att förlägga all makt till någon väldigt vis och objektiv person som kan fördela medlen på allra bästa sätt. En riktigt vass diktator helt enkelt. Synd att det inte brukar funka riktigt.
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Stekel är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat