Visa ett inlägg
Gammal 2015-09-29, 12:21   #105
Silverfalk
 
Reg.datum: aug 2011
Inlägg: 99
Sharp$: 558
Standard

Analys


Europeiska cupmatcher i dagarna så tar en liten paus och göra en minianalys.

Spreadsheet
238 Spel, -13,61u, ROI 93,88%
Kommentar:
Efter att ha sett en positiv trend har vi av dom senaste 10 enbart satt 2 spel. Kostsamt och tråkigt, men thats life. 262 spel kvar och innan dess drar jag inga större växlar.

Dagens
49 Spel, -1,7u, ROI 96%
Kommentar:
Något högre ROI än i spreadsheetet men även här ett minus resultat.

Kelly - Har som jag tidigare nämnt testat att spela efter Kelly formeln.

http://www.winnergambling.com/sports...ly-calculator/

Inställd på kelly divider 5. Resan är minst sagt skakig och efter senaste tidens nedåt trend så har rullen backat med ca 45%. Som jag också nämnde så spelar jag med pengar jag kan förlora och tanken är att maximera eventuell vinst. Nu gäller det bara att börja vinna!

Hur kommer jag då fram till mina spel och kommer vi att kunna vända på steken.

1) Ratings - Bygger på statistik från de tre senaste åren och jag använder mig dessutom av "shots on goal" i de ligor jag kan. Det jag skapar är ett anfallsvärde och ett försvarsvärde för respektive lag (målsnitt). Sedan är det bara att ta lag 1 anfall mot lag 2 försvar och ta fram ett förväntat antal mål för lag 1 resp lag 2. Därefter har jag en statiskt hemmaplansfördel som jag använder för alla ligor. En enkel poisson fördelning visar sedan hur stor sannolikhet respektive resultat har att inträffa. För att ett spel ska vara intressant vill jag ha ett övervärde om minst 15%.

2) Form - Fokuserar på två senaste matcherna, men försöker även väga in de sista 5 matcherna. Jag är dock osäker på hur mycket formen påverkar framtida resultat. Skulle vara superintressant om någon kunde studera ämnet eller visa en studie på hur mycket det faktiskt påverkar kommande resultat.

3) Hemma/borta - Enkel analys av lagens senaste hemma/borta resultat.

4) Truppen - Ser om respektive lag har många spelare borta (röda kort eller skador).

Slutsatsen blir en procentsats för 1-X-2 och därefter försöker jag välja det spel som ger en sannolikhet med ca 50% eller högre och ett odds mer än 15% över.


Lycka till!
Silverfalk är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat