Visa ett inlägg
Gammal 2015-10-10, 10:41   #167
Stekel
 
Stekels avatar
 
Reg.datum: jan 2010
Ort: Karlstad
Inlägg: 12 153
Sharp$: 26721
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Emeffeff Visa inlägg
Lång distans är väl ingen nackdel? Jag kör en rå och spikar Alfas Da Vinci från bricka 8. Känns som två är klassen bättre än de andra på distansen, 8 och 10, och Alfas är i absolut toppform. Skötaren sa i vinnarcirkeln på Jägers i veckan att hästen känns grym för tillfället. Kan vara en idiotspik med tanke på att Jocke gillar att backa och köra till slut men kör han bara framåt tror jag han vinner från ledningen/dödens. Möjligt att han vinner bakifrån också, vilket nog är den troligaste styrningen.
Det beror helt på vilket lopp det är om lång distans är en nackdel. Om han möter hästar han är huvudet högre än, kan runda och knäcka från dödens är det en fördel. Däremot som nu, han är inte tveklöst bäst och det är inte bara att runda fram till dödens. Dessutom ska han gå i andra-tredjespår över lång distans mot jämbördiga konkurrenter som får inner-andraspår. Det gör sitt. Om han var lite bättre är redan där försprånget uppkäkat. Nej det är en riktig skitfavorit, finns ingen väg kring det. Jens hade statistik i sin krönika som stödjer mina tankar här:

"Favoriterna brukar ha det svårt i SM. Sedan Åby började med open stretch 2007 har vinnarna rankats 5-2-5-1-2-2-7-2. Den enda favorit som vunnit är Torvald Palema, ett sällsynt svagt år då bara sex motståndare slöt upp och ingen utmanade på allvar. Man kan följa alla resultat, även från tiden innan OS, på sidorna 90-93. Tidigare på 2000-talet är det bara (norske!) Steinlager som lyckats infria ett favoritskap.

Segrarnas startspår har varit 7-2-6-5-5-5-3-7. Spelarna tror inte bara att 10 Ivar Sånna ska ta en nästan unik favoritseger, han ska också bli den förste att vinna från bakspår.

Favoritskapet bygger mycket på, den starka prestation han stod för i Derbyt ifjol. Men inte ens det loppet vann han, och att han redan nu är Sveriges bästa stayer är jag inte övertygad om. Även om han är det, så är det inte säkert att han kan vinna från utvändig position – det är jättetufft över 2640."


Alfas är väl inget vidare på att öppna så det blir nog backning ja (utan att ha hört Jockes kommentarer). Till 15% känns han då tämligen iskall för mig.
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Stekel är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat