Visa ett inlägg
Gammal 2015-11-24, 09:25   #1000
olle
 
Reg.datum: sep 2010
Inlägg: 12 164
Sharp$: 57050
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av incitatus Visa inlägg
Efter alla skoändringar Söndag - Måndag så skall det bli skönt när det om några dagar inte råder något tvivel om balans, det är skor på alla i 3 månader men sedan kan ju skor vara lite olika brodd eller inte osv.

Har inte tid att hela tiden sitta och kolla sko infon hela hela tiden, visst det blir en del ändringar på sommaren men betydligt färre än de senaste dagarna och i regel, i vart fall V75 V86, så går de flesta med optimal balans.

Dessutom kommer banarbetarna få bättre förutsättningar, inte försöka göra det omöjliga som sen blir pannkaka pga sol - regn eller snöfall.
Det kan på ett vis bli svårare att analysera balanser utan skoinfon och barfotaförbud i tre månader. Med balansinfon ser du i de flesta fall att något är förändrat. dec, jan och feb kommer det inte finnas någon sådan info. Om jag läste rätt är går gränsen vid plastade hovar när det gäller tillåten balans dessa tre månader. Att gå från isbrodd till plastade hovar är ju en mer dramatisk balansändring än att gå från plastade hovar till barfota runt om exempelvis. Därför kan det i vissa fall bli svårare att analysera balansinformationen när barfotaförbudet trätt i kraft. Speciellt i syd och Mellansverige där vinter kan innebära allt från snöstorm och 15 minusgrader till solsken och 10 plusgrader.

Det blir mest intressant första två veckorna i december och sedan första två veckorna i mars 2016 när det kommer bli allra mest förändringar i anslutning till att barfotaförbudet trätt i kraft respektive upphävts. Men resten av tiden som sagt inte alls så enkelt att man bara för att hästarna inte får tävla barfota kan utgå från att dom alltid tävlar med samma balans. Blir nog mer än en häst som kommer gå från isbrodd, vanlig vagn och öppet huvudlag till plastade hovar, jänkarvagn och skygglappar eller tvärtom. Det kommer då stå oförändrad balans i den officiella balansinfon.
olle är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat