Visa ett inlägg
Gammal 2016-02-28, 12:47   #1
olle
 
Reg.datum: sep 2010
Inlägg: 12 181
Sharp$: 57165
Standard

V75-Bergsåker


På tisdag blir det återigen tillåtet att plocka av skorna på hästarna. Till Bergsåkers omgång på lördag lär det dock knappas bli barfotabana. Hoppas därför att dom i god tid går ut med att barfotakörning inte är tillåten. Annars kan det bli en röra modell större i barfotalistorna.

Man har under lång tid läst artiklar om interna problem på Bergsåker. Nu har banan och Norrland mist sina två stora tränare. Först Bergh till Åby och nu har Svante Båth blivit Solvallatränare då stallet där växt sig så stort att merparten av hästarna finns där. Det måste vara ett dråpslag för framförallt Bergsåker men givetvis även för hela Norrlandstravet. Snart är alla banorna där uppe igång och tävlar igen, men utan under senare år Norrlands två överlägset mest framgångsrika tränare. Man skulle ju då kunna tro att svensk travsports ledning äntligen började inse att tävlingsverksamheten och antalet svindyra banor där uppe måste minska, men icke. I år drar man in ytterligare en V75 omgång på Jägersro men tilldelar Dannerotravet V75 status när ett av årets minst intressanta lopp spelmässigt finns på huvudmenyn (svenskt kallblodskriterium) och man uppgraderar tävlingsdagen i Östersund när ett ännu mindre intressant lopp spelmässigt ska köras, svenskt kallblodsderby, till V86 status. När ska det bli slut på galenskaperna ?

An snabb titt på vad som är anmält till lördag.

Klass 2:

Mest hästar av lunchklass i detta lopp vad jag kan se. Men när man inte följt travet på länge svårt med klass 2. Några dugliga solvallahästar kommer upp, och då brukar dom vara rätt mycket bättre än Norrlandshästarna. Broddbana kanske ett frågetecken dock. Stig H Johanssons Antonio Tabac två raka och utan att ha vidare koll får den bli söndagens tidiga vinnare.

Klass 1

Ingen högre klass på detta lopp heller vad jag kan se. Jens Patrik har haft usla spår på slutet. Lite mer tur med spårlottningen nu och det måste vara väldigt bra chans mot sådant här motstånd.

Bronsdivisionen

Precis att loppet blev fullt vilket väl antyder vilken sportslig klass det är på loppet. Robert Bergh kanske favorit med Digital Archive. Bäst barfota så det lär väl lysa dubbelrött i barfotalistorna på den åtminstone till 5 min innan start även om Bergh ska köra med skor och brodd.

Kanske Above All Ås och Hero Sjöhammar som kan tänkas utmana.


Silverdivisionen

Detta blev till skillnad mot de flesta loppen där uppe på lördag ett bra lopp. Scellino Luis är ägarkörd på lördag vilket i detta fall nog är ett plus. Snabba pengar och är nu uppe i silver. Spårlottningen blir troligen mycket avgörande i detta kortlopp så innan den är klar avvaktar jag med ytterligare kommentarer.

Gulddivisionen

En avgrund mellan några bra hästar och resten som är med här. Det hade varit väldigt intressant att få se On Track Piraten på sin optimala balans på lördag men bra spår så vinner den nog fram och baklänges ändå. Detta lopp mycket sämre än Halmstads gulddivision igår spelmässigt så borde logiskt lyftas bort från V75 därmed.

Diamantstoet

Drygt 200 poäng krävdes för att komma med i detta lopp. Trist att det blir så när det är V75 lopp. Har ingen vidare koll på dessa i de flesta fall formlösa hästar och kan inte göra någon seriös värdering av vilka som är hetast i nuläget.

Kallblodsloppet

Tre volter och ser på papperet rätt spelvänligt ut. Sen blir det väl som vanligt i dessa lopp en massa galopper. Annars ett väldigt mycket bättre kallblodslopp än vad som var fallet senast på V75. Segermaskinen Talls Odin favorit ?


Lycka till nu med V75an.....

Lördagen efter Kalmar, och då blir det nog perfekt sommarbana och riktigt intressant vad gäller nya balanser.......
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
MikaF (+5)
olle är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat