Visa ett inlägg
Gammal 2016-03-04, 09:38   #49
Spojs
 
Reg.datum: jan 2015
Inlägg: 209
Sharp$: 2371
Standard

All statistik gäller svenska banor.

Avd 1. Spetsstriden: Hero Sjöhammar har haft liknande läge 2 ggr spetsat bägge, har körts i ledning totalt 5 ggr/4 segrar. Skulle han galoppera kanske BRISCO BOKO kan komma till ledning. Har gått i ledning 9 ggr vunnit 6. Brisco hade jag lagt till gruppen föredettingar men han verkar ha tänt till på slutet och har lillchans att vinna (2/6 på distansen).

Distansen: Flest segrar på distansen har Tequila Palema och Västerbo Carera 3 st.

Hero sjöhammar gjorde ett mycket bra lopp senast på Bollnäs efter Ochongo Face som var överlägsen då hade Hero ett tolftespår till att börja med, startar nu med bättre läge och får vinnartipset av mig. Tequila Palema gjorde ett bra lopp i V75 på Bergsåker efter Google Håleryd i december, även då var det lång distans, läget bra och hon står bra inne i loppet. Vill även varna för en annan märr, Patricia Bishop som gjorde en mycket bra instats senast på Bergsåker då hon startade i V75. Bra läge och blir farlig i spurten, kördes prepare inför detta senast. Above All Ås kommer med två raka andraplatser, den senaste i finalerna läget är bra och han räknas.


Avd 2. Spetsstriden: Just Happy är den enda med framspår som visat startsnabbhet har gått i ledningen 5 ggr vunnit 4, den enda av övriga som visat någon startsnabbhet är Nirvana Broline, har körts i ledningen en gång och vann då, har vunnit bägge starter den gjort från spår 4-5.

Utac var ute i en del årgångslopp ifjol, sånt brukar ge hårdhet och man låter positiva från stallet, sen att Erik kör gör ju saken än mer intressant. Speciellt om det går att köra barfota, då kan det vara en chansspik annars bara en luring då hon missgynnas väldigt av att tävla med skor. Just Happy var det mycket surr om sist, hon skulle leda runt om, men det blev dödens och galopp då. Nya tag nu och hon är bra i ledning 4/5, få se om hon kommer dit nu då hon är snabb bakom bilen och får ny utrustning som ska göra henne mer travsäker. Shelly Ann Frazier har alltid en polett till slut om hon får rätt lopp, hon får man alltid passa upp för.


Avd 3. Spetsstriden: Elles w Phedo, Calvados Crane och Ed You är de som är startblixtar, den snabbaste är Ed, men då han har spår långt ut och några snabba innanför tror jag han får svårt att ta sig förbi direkt, tipset är ändå att Piraten sitter i ledningen efter en bit. Efter strykning har ED YOU kommit ner ett spår, skulle det bli en strykning till finns det möjligheter att han kan ta sig förbi PIRATEN i starten.

On Track Piraten vinner detta lopp 9 av 10 ggr. Den enda som kan utmana är ED YOU som fick sämsta läget.



Avd 4. Alla på startfållan är snabba från början, tipset är ändå att Åsakjappen håller upp och sedan släpper till någon. Moeses är också snabb från början, även Talls Odin kan öppna bra.

Äntligen får vi en kusk på Åsakjappen. Hästen har ju visat storform som tvåa efter TEKNO ODIN, inget ont om Roger Nilsson men Örjan är något bättre på att köra häst, dessutom passar han perfekt på en häst som behöver ryggar. Detta löser Örjan plättlätt. Det är Tjomslands hästar och en felfri FIANN samt segermaskinen TALLS ODIN som är värst emot men ÅSAKJAPPEN. är ett spikförslag.


Avd 5. Spetsstriden: Rico Lejs Coyote Roadrunner och All time lamarc är snabba från början, Även Omega CD är startsnabb. Mest troligt Rico Lejs som har innersta spåret av dessa till ledning. Har körts i ledning 6 ggr vunnit 1. Skulle Omega CD som visat startsnabbhet i voltstart men bara startat en gång med öppet spår i autostart, komma till ledningen, är det intressant, har gått i ledning 4 ggr vunnit 3.

PASCHA TILLY är en häst som är på väg upp i klasserna, helgjuten på solvalla i början av januari har sedan dess galopperat bort sig en gång och sen tagit två fina segrar på hemmaplan. Har inte bästa utgångsläget men är bästa hästen och blir svårslagen. Rico Lejs räknas på startsnabbhet och läge. Gillar även REORDER som får kuskförstärkning.
BOTTNAS COMMANDEUR blev hårt betrodd senast och avslutade bra efter en resa i 2-3 ytter, bra nog att vinna. SEMBS REBIR var också hårt betrodd senast men var bara dålig, läget nu är ju uselt, men hästen kan bättre kanske var det resan som var problemet sist?


Avd 6. Spetsstriden: Mycket svåranalyserat, men jag tror att Sambucus PR är snabbast ut, de andra som skulle kunna utmana är Blue Star Champion som är hyfsat snabb ut men har aldrig lyckats ta sig till spets. Focus Håleryd men han lär inte laddas. Digital Winner tog ledningen från spår 3 den 3/2, men är ingen blixt ut. Slutsats Sambucus PR är mitt spetstips.

Benji Dana kommer med två raka andraplatser i V75, med lite tur denna gång så kanske han sitter där. Roger America och Sambucus PR kommer bägge med färska V75 segrar. Roger A kommer att bli över från start och har galopperat bägge gånger han har haft liknande läge men har god chans om felfri och hittar ut. Sambucus har hyfsat läge och får tipsnicken av mig, är bättre än vad många tror. Jens Patrik står bra inne i loppet och har bra fart, men hur är det med vinnargnistan? Blue Star Champion vann i första starten för ny tränare sist, passa denna noga, har aldrig nått ledningen med liknande läge. Sammanfattningsvis tycker jag att Sambucus P.R kan vara en chansspik då jag tror att han kommer till ledningen.



Avd 7. Spetsstriden står mellan Mr Vox och Quality Questioned, även Wariner och Premier Kronos. kan öppna snabbt. Tipset är att Mr Vox håller upp. Mr Vox har körts i ledning 21 ggr vunnit 15.

Distansen: Flest segrar på distansen har Mr Vox 9st Windy Ways & Leo on Line 8st.

Lurigt lopp där favoriterna fått dåliga lägen, det öppnar upp loppet.
Mr Vox tar ledningen, brukar inte förlora när han sitter i ledningen, fick ju ett mycket tufft lopp senast och det känns lite som om formen kan vara på retur. Quality Questioned fick ge sig knappt mot Bolt Boko senast, skulle han ta ledninge så blir QQ svårfångad. Bolt Bokos spurt senast var grym, får han ett liknande lopp blir det kul att se om han har samma rykande spurt. Wariner var mycket bra näst sist på Bergsåker, startade från spår 12 senast i finalerna och är ursäktad, nu finns det på kartan att han kan komma till ledningen, hur som helst kan han få en bra position. Scellino Luis är jättebra, bäst i fältet men var hamnar han. Windy Ways har sämsta tänkbara läge och rankas ner på vingelrisken, även om det skulle kunna bli barfota. Premiere Kronos blir alltid för lite streckad, är riktigt bra och har ett bra läge, ska ju helst ha ryggar och kan mycket väl få det härifrån, då han kan öppna riktigt bra, vinnarhålet? Tror man att Mr Vox leder kan ett tvillingspel med Premier Kronos vara rätt.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
MattiasB75 (+20), Wolfman (+7), Torstens (+10), SO (+5)
Spojs är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat