Visa ett inlägg
Gammal 2016-03-15, 17:58   #1276
Viroid
 
Viroids avatar
 
Reg.datum: jan 2012
Inlägg: 2 896
Sharp$: 16080
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av olle Visa inlägg
Fortsätter att se katastrofalt tunt ut i startlistorna i söder.


Så här kan det inte fortsätta.

Lite komiskt är att samma dag har Hagmyren årspremiär. Man kör där breddtrav på söndag förmiddag och de flesta loppen sprängfulla med fler reserver än hästar som kom med.

Satsningarna på bredden verkar ha gett resultat redan. Men man kan ju inte ha sådana lopp på de stora spelen så verkligen ett dilemma.
Tränarna anpassar sig, precis som det var tänkt med det ljusa anmälningssystemet. Finns det inga vettiga chanser att tjäna pengar så låter man bli att resa iväg. Med 35 i förstapris, och 17,5 i andra så är det de två främsta som kan se fram emot någon utdelning. Resten är lite resebidrag, och så finns ju alltid risken för galopp, bli fast invändigt eller fastna bakom en trött.

Det är dock inte bara anmälningssystemet som är med och stjälper. V86 Xpress kommer ju på besök var och varannan vecka med förhöjda prispengar, och då är väl V64 med högst ordinära prispengar inte så intressant längre. När det sedan betalas ut transportbidrag till V75 så åker man hellre dit och tävlar om OK pengar och mindre risk, i alla fall om man har en häst som duger. Hästägarna ställer krav på att det måste bli lite bättre balans mellan utgifter och intäkter.

Ytterligare en faktor är att ST har ett belöningssystem för banor som fyller sina lopp med många hästar. Det gör att man lockar med breda proppar och prisskalor. Det är ju ingen hejd på hur många 15-hästarslopp det körs. Om man nöjde sig med 12 hästar skulle det bli fler hästar över till de andra loppen.

En sak till. Breddlopp skall köras för hästar som inte kommer med. Att Halmstad kör breddlopp på lördag är rätt galet med tanke på hur det ser ut i loppen i söder. Lägg in breddloppen i kalendern med en veckas varsel när det behövs, dvs när det börjar bli många tvångsstrukna. Nu planerar man ju för breddloppen upp till ett år i förväg, och så kör man vare sig man behöver eller ej.
__________________
Alternativet till utveckling är förr eller senare avveckling.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
SO (+10)
Viroid är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat