Visa ett inlägg
Gammal 2016-04-27, 10:44   #2
Cc
 
Ccs avatar
 
Reg.datum: maj 2010
Ort: Karon, Phuket - Thailand
Inlägg: 846
Sharp$: 11053
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av semipro Visa inlägg
Jag har levt på sportspel i många år, men har nu kommit fram till att jag vill prova något annat. Jag kommer inte sluta spela, men jag känner att det börjar bli läge att skaffa mig lite vanliga inkomster.

Finns det någon anledning för mig att gå och registrera mig på arbetsförmedlingen? Har jag rätt till någon slags A-kassa trots att jag inte haft någon vanlig lön på 6-7 år? Jag är inte ute efter att snylta, men det vore ju inte fel med lite extra pengar under tiden som jag ägnar dagarna åt att söka arbete.

Nån som vet hur reglerna är?
Om du själv inte betalat någon avgift till A-kassan så återstår bara Alfa-kassan. Men det handlar om 60 spänn om dagen typ, och har du inte jobbat på över ett år så faller även det.

Den enda anledningen att regga dig på Arbetsförmedlingen kortsiktigt är om du tänker söka försörjningsstöd (socialhjälp). Ekonomiskt stöd från arbetsförmedlingen går att få men då måste du ha varit reggad minst 1 år och aktivt sökt jobb under den tiden.

Detta gäller om du är Svensk/EU-medborgare, är du Somalier eller Syrian och kan betraktas som flykting exempelvis så vräker de pengar och möjligheter över dig...
__________________
"Om det fanns en profitabel marknad skulle det just nu suttit ett team av insatta och tömt allt värde."
- matchingbetisover 2015-09-08
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
SuprMario (+1), Migge (+1), jo71sjo (+4), the_mirage (+1), semipro (+10)
Cc är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat