Visa ett inlägg
Gammal 2016-04-30, 00:07   #92
AndyMart
 
AndyMarts avatar
 
Reg.datum: mar 2014
Inlägg: 3 484
Sharp$: 7099


Stats: - -
ROI: %
Vinstprocent: %

Standard

Citat:
Ursprungligen postat av OskarSvanberg Visa inlägg
Min fru är inte lika imponerad
Blir lite för mycket.

Men jag brinner för sporten och det är viktigt för mig att ni förstår hur det funkar. Tror det ökar intresset och det är ett måste för att vi ska överleva.
Tyvärr har det här med utrustning tagit över helt. Vilket är väldigt tråkigt.
Det beror på att de som får/tar betalt för att promota spel i regel inte kan nåt alls egentligen. Men att skrika jänkarvagn och barfota är saker man kan ta på.

Jag skulle önska att mer fokus lades på hästen. Visste ni att det fanns jänkarvagn som gjorde lika stor skillnad långt innan den här varianten kom? Bara ingen som pratade om den då...
Ge mig en enda vettig förklaring till att vi ska sluta skrika jänkarvagn och barfota. Jag kan sitta och analysera ett lopp i en vecka, dra slutsatser, köra loppet i huvudet, kolla hur hästarna utvecklats på sistone, ja, gå igenom allt. Så är det dags för dagen då loppet går av stapeln. Random häst får på sig en jänkarvagn för första gången och även skorna ryker. Det kan vara en skithäst, en riktig skithäst till och med. En riktig lus får på sig en jänkarvagn och blir av med skorna, bombar till spets och vinner med tjugo meter helt åkandes. Rekordsänker två sekunder. Massor av timmars jobb, helt bortslösat. Kunde bara kollat intervju på ATG.se där tränaren presenterar nyheterna. Bike och barfota.

Vad är det förresten du vill att vi ska kunna? Rörelsemönstret hos hästarna? Hur de tränat i veckan? Varför de inte ville ta sig förbi senast? Ta mig i röven, tiden behöver disponeras väl så det enda vettiga är lopparkivstittande och FRAMFÖR ALLT sökande efter UTRUSTNINGSINFORMATION för oss spelare. Man måste prioritera det viktigaste och det är inte hästkunskap. För er tränare är det kanske det, men icke för oss spelare.

Det här med att ni utrustar optimalt och att ni därför ska få ändra hit och dit köper jag inte ett dugg. Vill ni ha spel på era hästar får ni helt enkelt acceptera att fullständig information ska vara spelarna tillhanda senast en timme innan första start på streckspelet, och att preliminär information ska anmälas vid startanmälan. SÅ lyfter man spelet. SÅ skapar man en seriös sport. Vi spelare bara skrattar när ni kritiserar vårt "barfotabikejänkarvagnnorskthelstängt"-snack, för vi vet att det är det som otroligt ofta avgör travloppen. Och kom igen, varför slänger alla tränare på en jänkarvagn och drar skorna när det börjar bli lite mer pengar att köra om? Klart det gör ruskigt mycket.

Vad du än tror och tycker så kommer jag till exempel vikta mer insatser på Usain Henna imorgon om han går barfota runt om än om han går mer skor. För han är mycket bättre barfota. "Formen" har varit diffus förr, tills han blivit av med skorna. Då är "formen" helt plötsligt bra igen.
EDIT: Denna paragraf kan uppfattas fel av dig. Du är ruskigt duktig på att ställa hästarna i ordning, bland de värsta i Sverige, så lite felformulerat kanske att förminska form såpass mycket som jag gjorde. Menar dock på att tränare rent generellt börjar tjafsa om att formen är på topp efter att de slängt på bike och vunnit med halva upploppet.


Vill du ha mer fokus på hästen?


- Se till att du och dina kollegor är noggranna med skoinfo och vagninfo, och ändra ytterst sällan. På så sätt slipper man detta enligt er onödiga extrasnack, enligt mig NÖDVÄNDIGA. Spelarna kan inte ständigt nonchaleras genom felaktig information eller ibland även utebliven information.

- Alternativet är, som Bergh säger, att förbjuda jänkarvagnar och på så sätt undvika hypen. Jag ser verkligen inget problem i detta, dessutom vore det rättvist för en hel del amatörer vilka inte har råd med jänkarvagnarna. Finns väl ingen häst som inte kan gå i vanlig vagn?
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
doob (+100), thelir (+10), joalore (+50), Manprinsen (+10), abstruse (+1), Enrico1 (+20)

Senast redigerad av AndyMart den 2016-04-30 klockan 01:02.
AndyMart är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat