Visa ett inlägg
Gammal 2016-05-19, 23:05   #19
Cc
 
Ccs avatar
 
Reg.datum: maj 2010
Ort: Karon, Phuket - Thailand
Inlägg: 846
Sharp$: 11053
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av jaroiten Visa inlägg
Hur fungerar livebettingen om de inte köper odds utifrån? Inte är det väl oddssättare som sitter och manuellt justerar oddsen?
Man använder en "motor" för livebetting, det gör väl alla numera antar jag iaf. Den utgår ifrån startoddsen och uppdateras med jämna intervaller så länge inget direkt händer i matchen. Jag vet inte vilken "motor" som används hos Coolbet, men jag vet att Nordicbet utvecklade en egen under 2008. Den ledande varianten utvecklades av Paddypower och den användes/används av rätt många bolag.

Jag skall inte ge mig in på hur algoritmerna är uppbyggda men kan säga att alla spel som bygger på matchoddsen resp. ö/u hanteras automatiskt och förändras efter hand matchen fortlöper. Den startas sedan om när det blir mål i en match från en given nivå.

Specialspel är det väl antagligen olika beroende på bolag. Hörnor integrerades i motorn iaf i Paddy´s variant. Jag vet inte säkert men tror att Bet365 köpte sin livemotor från dem. Operatörernas kan givetvis förändra oddsen manuellt beroende på matchbild och enskilda händelser men i huvudsak startar/stoppar de motorn under matchens gång..
__________________
"Om det fanns en profitabel marknad skulle det just nu suttit ett team av insatta och tömt allt värde."
- matchingbetisover 2015-09-08
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
sirlarsson (+6), jaroiten (+3), the_mirage (+3), ExtremtRik (+5)
Cc är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat