Visa ett inlägg
Gammal 2016-06-01, 09:40   #1484
olle
 
Reg.datum: sep 2010
Inlägg: 12 188
Sharp$: 57191
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av HPT Visa inlägg
Från ATGs perspektiv låter 7:- som ett lämpligt radpris. Med en omsättning på drygt tio miljoner skulle då rent statistiskt någon sätta 7 rätt var fjärde gång. I praktiken lär det ju bli oftare, men det finns fortfarande goda möjligheter att bygga upp dubbel- och t o m trippeljackpottar och skapa spelhysteri.
Frågan är bara var gränsen går för antal spelformer på lördagen för att spelarnas kassor ska räcka till ? Först är det V4, sedan, lunchdubbel, V75 och nu även ett boostnummer som ska köpas, V5 och därefter det nya spelet då där 1-7 i mål i avd 5 ska hittas innan dd spelet tar över i loppet efter.

Skulle detta nya spel verkligen generera omsättningar på 10 mkr så är det kanske rimligt att anta att en hel del av dom insatserna kommer tas från andra spelformer.

Det omsattes väl 360 mkr under elitloppshelgen lörd-sönd. Spelavdrag och jackpot på söndagen innebar att spelarkollektivet förlorade långt över 100 mkr. Ju högre omsättning, ju mer pengar förlorar spelarkollektivet. Skulle detta spel få en omsättning på 10 mkr i genomsnitt varje lördag utan att det drabbar andra spelformer så innebär det ju samtidigt att spelarkollektivet varje lördag förlorar ytterligare 3,5 mkr med 35 procents spelavdrag. Var går gränsen för hur mycket svenska folket är beredda att spela bort på trav ?
olle är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat