Visa ett inlägg
Gammal 2016-06-26, 17:14   #1523
SO
 
SOs avatar
 
Reg.datum: okt 2011
Inlägg: 1 808
Sharp$: 3718
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Viroid Visa inlägg
Jag tror att åtta avdelningar är problemet. Det är för mycket. Även i Xpress-fart tar det för lång tid. Man behöver inte vara särskilt insatt för att se att vi inte har tillräckligt många klasshästar igång för att hålla V75+V86+V64 med bra startfält.

Jag ser däremot poänger med att klara av en V4 på under timmen, och en V5 på runt en timme. Rappt tempo så det blir klart. Där kan jag känna att mindre tid mellan loppen gör att upplevelsen blir högre för den som spelat streckspelen, och i övrigt kanske stöttar sina streckidéer på toton.

Men när det blir fler avdelningar så behövs en "korvpaus". Man kan jämföra med de flesta bollsporter som delat upp matcherna med pauser.

Man genomförde, lite oavsiktigt, ett experiment på Bergsåker i vintras när speldatorerna krånglade och starten för V75 flyttades fram. Då körde man sedan med 18-minutersschema, vilket gjorde att V75 klarades av på under 2 timmar, och då ändå med hyfsat utrymme att andas och ta en korv mellan loppen. Man hinner också med en lite längre paus före DD, och ändå klara 2 timmar. Det skulle kunna vara ett bra alternativ för V75.
Citat

Man behöver inte vara särskilt insatt för att se att vi inte har tillräckligt många klasshästar igång för att hålla V75+V86+V64 med bra startfält.

Tänk om skåningen OLLE kunde inse detta och sluta med att skriva om att det är lunchklass, norrlandsskräp etc på V75. Jag har pratat med 2 tränare på Bergsåker om detta och dom är hur övertygade som helst om det du skriver. Det går inte att starta på V75 varje vecka som Olle tycks tro, skador, vila och mycket annat gör att det får bli pauser. Sören har ju sagt att det går inte att köra en normal tävlingshäst i botten mer än ca 15 ggr under livet. /AMEN
SO är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat