Visa ett inlägg
Gammal 2016-07-06, 11:24   #34
olle
 
Reg.datum: sep 2010
Inlägg: 12 225
Sharp$: 57362
Standard

Det är numera att aber att bedöma spelvärdet i en V75-omgång. Sådana här extra omgångar med flera tunna lopp och utan möjlighet att spela bara för alla rätt är det ju iskallt att gå in på spelet om man tror på de tunga favoriterna. Man får göra en helt annan bedömning än under Sleipnerdagarna på Hagmyren t ex då det var V64 och sexrättspooler kryddade med jackpotpengar. Då är det inte fel att spela favoritsystem eftersom det går att lira för alla rätt och det finns väldigt fina pengar att hämta om man lyckas sätta alla vinnarna. Det är inte riktigt samma med V75. Det är väldigt mycket svårare att gå plus om favoriterna radar upp sig där. För det första finns bara 26 procent av insatserna i 7 rättspoolen (enormt mycket mindre än vad som finns i 6 rättspoolen på V64 en jackpotomgång när man lirar V6) och för det andra är risken stor att en massa pengar flyttas till kommande omgångar om det blir för lätt (man bidrar inte med en krona till kommande jackpot när man lirar bara för alla rätt på V64).

I fjor gav 7 rätt 2406 kr, 6 rätt 27 kr och det blev jackpot på femmorna. Det blev en jätteskräll i första avdelningen som gjorde att det blev lite pengar på 7 rätt då. Ingen annan vinnare hade mindre än 20 procent av insatserna och vinnaroddsen på de tre försöksvinnarna till sprintermästaren blev under 2 ggr på samtliga.

Det lutar åt att jag avstår V75 spel i morgon med tanke på det för det ser onekligen svårt ut att komma fram till att det blir bra pengar med bl a 3 st uttagningslopp till sprintermästaren med 7 hästar i resp försök. Händer inget dramatiskt i dom loppen och megastjärnan Some Summit infriar är ju värdet efter 4 avdelningar i bästa fall 100 kr.

Det viktigaste i den tidiga infon inför morgondagen.

V75-1

Allt låter riktigt bra på Veijos megastjärna. Det pratas tom om PDA i januari med henne. Hästen var enormt bra i första starten i fjor och barfota runt om som det blev i finalen av Stochampionatet gav ytterligare växlar. Veijo ska rycka alla skorna i morgon och köra med jänkarvagn. Inget talar väl för att hon inte bara vinner. Kommer säkert få minst 70 procent av insatserna så utgångsvärdet blir väl runt 10 kr om hon vinner.

Intressant i övrigt att det aviseras skoryck på Ruby Trap, ev runt om, och att Olympia Gold var brunstig senast och därför var så usel i Boden. Linderoth ska dessutom rycka alla skorna på henne nu.

V75-2

Här blir återigen Uncle Lasse gigantisk favorit. Det blir enligt Melander skor och öppet huvudlag precis som senast i försöket. Sen kan det bli racerbalans i finalen. Frågan är om Örjan vill vinna detta till varje pris. Minst 3 hästar går till final.

Spetsfavorit är väl Telecomando O.K. Låter inte som det blir optimal balans på den heller i försöket, utan bara barfota fram.

Mest intressant info på Helena Burmans megastjärna Falk On Hill som eventuellt i sin 29e start ska tävla barfota för första gången. Med tanke på vilket lyft hennes hästar fått ibland första barfota är det riktigt intressant då den bara är 2 procentare i nuläget.

Conrad Lugauers Breidabliks Nubbe ska eventuellt tävla barfota för första gången i finalen, men i detta försök som vanligt.

Barfota runt om ffg på Wildintention Ås, men räcker knappast här.

V75-3

Kan inte minnas att det någonsin låtit så påställt på en Peter Untersteiner häst som det går på Poet Broline inför detta. Ska tävla barfota runt om och med jänkarvagn redan i försöket och är ju väldigt startsnabb. Precis allt talar egentligen för spets och slut på denna megafavorit också. Speciellt som Stefan Melander inte aviserar optimal balans på främsta motbudet Cruzado Dela Noche i försöket. Man siktar på final och ska där maxa i utrustningen.

Oerhört intressant info på Billy Flynn. Var inte vässad i Sverigedebuten och gick då med skor, öppet huvudlag och vanlig vagn. I morgon redan i försöket aviseras barfota runt om, helstängt huvudlag och jänkarvagn. Snacka om dramatiska utrustningsändringar. Dessutom säger man att hästen vässats på ett helt annat sätt nu. Där finns det spelvärde om man tror Poeten går att fälla.

V75-4

Det sista försöket och här blir Veijo jättefavorit med sin megastjärna Southwind Mozart. Frågan är bara om den kommer till spets. Veijo säger att han aldrig tryckt av den ordentligt från start hittills och det kanske är dags nu då ju spets i dessa lopp är guld värt ? Många tipsexperter, speciellt betaltjänsterna som ju jagar stora pengar med jättesystem, kommer säkert gå på att det kan bli strul. Barfota runt om och öppet huvudlag som vanligt aviserat.

Enda intressanta ändringen här är att Pokemon Ås troligen ska tävla barfota runt om för första gången samt att Roger M ska testa Dragster med urryckare i sista jobbet inför detta. Holl koll på hur det går. Pokemon Ås räcker väl knappast oavsett balans medan Dragster kanske om spets och lite ny utrustning skulle kunna skrälla i försöket.

V75-5

Ett stayerlopp som väl ser ut att hålla blandad klass. Eftersom de första fyra avdelningarna på V75 ser väldigt tunna ut spelmässigt kommer nog många gardera friskt här och hoppas på skräll.

Björn Goops Reckless ser ut att bli klar favorit och det låter bara bra på den. Inget nytt utrustningsmässigt aviserat.

På start får Berghs Västerbo Arthur mycket streck efter vinsten i Kalmar och det låter bra där med men det varnas för galopprisk.

Källna Orlando är väl det enda inslaget från Norrland denna dag även om han tävlade här nere tidigare. Var ju överlägsen på Danneros midnattstrav senast men räckte sällan i den tuffa konkurrensen i södra Sverige i tidigare regi annat än i billiga vardagslopp. Intressant med Erik Adielsson i vagnen då det ju är en extra fördel med toppkuskar i sådana här lopp.

Untersteiner låter påställd med Stay Alert. Verkar som den vässats extra inför detta.

Utrustningsmässigt är det tunt vad gäller aviserade ändringar i den tidiga infon till detta lopp.

V75-6

Här blir nog Per Nordströms nya megastjärna Sevilla klar favorit. En så pass bra fyraåring att han siktar på derbyt med den. Springspår och ganska startsnabb så en hel del talar för tidig spets. Täta starter ?

Apramand vann danska sprintermästaren senast och imponerade då något enormt när den från dödens krossade motståndet och vann på 11,6. Gått med skor i Danmark och inget ska ändras i morgon.

Utrustningsmässigt ruggigt intressant att Johan Untersteiner aviserar barfota runt om för första gången på Gambino Degato. Den kommer nog att få väldigt mycket spel i morgon på det. Gjort flera bra lopp speciellt i Halmstad.

Count Response gör första starten för Peter U vilket alltid är intressant. Kommer från Jesper R Nilsson i Boden. Om jag minns rätt tävlade den bra speciellt på isbana där uppe och sådant underlag väntas inte i Halmstad i morgon troligen. Senast den vann var i ett lunchlopp i Skellefteå i september i fjor och det var sannerligen inga kanoner den då besegrade. Svårt att tro att Untersteiner kan trolla så mycket att den efter så lång frånvaro går ut och vinner här mot helt andra hästar, men man ska aldrig säga aldrig.

Erik Sting ska inte glömmas trots spåret. Den har lopp i kroppen nu. Från bättre läge hade den varit riktigt intressant. Jorma verkar tro på chans ändå.

V75-7

Här ser Björn Goop ut att bli klar favorit med Cybele Merite trots att den inte startat sedan i mars och då i Frankrike. Gjorde tre starter i fjor i Sverige och vann alla, varav två på Solvalla. Var jättefavorit alla gångerna. Björn Goop låter klart optimistisk i sin krönika i dag i aftonbladet angående segerchansen. Gick med skor alla gånger i Sverige. Verkar inte vara helt bestämt hur det blir nu. Startsnabbheten känns svårbedömd på det lilla det finns att gå på.

Inget hett utrustningsmässigt i nuläget i detta lopp. New Star Power ska gå med skor nu och Amphian Madness med vanlig vagn istället för bike.

Hade gärna sett att detta loppet hamnat utanför V75.


Det var det mest intressanta i den tidiga infon. Lycka till nu med V75an men det är sporten man ska njuta av i första hand denna fantastiska tävlingsdag.......
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
asgaya3141 (+3), TravFans (+10)
olle är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat