Visa ett inlägg
Gammal 2016-07-07, 17:57   #1556
Altoc
 
Reg.datum: jan 2010
Inlägg: 1 524
Sharp$: 7952
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Viroid Visa inlägg
Ja, vi är inte på något sätt oense om att det tränas för få unghästar i Norrland. Det är väl i analysen om varför vi inte riktigt blir överens.

Till att börja med, som tävlingsprogrammet ligger nu så är det rätt så meningslöst att köpa många unghästar om man håller till på Skellefteå, Solänget eller liknande. Det finns 2-3 lopp per år för treåringar, så man behöver göra en joint venture i sådana fall och komma överens med banan att de också skriver ut lopp om det köps hästar.

Urbaniseringen är något av en myt. På 30 år har t.ex. Gävleborgs län och Jämtlands län tappat vardera c:a 5000 människor. Inte bra, så klart, men att det är karavaner av flyttlass till Stockholm är en bild som inte stämmer. Däremot har Norrlands befolkning relativt sjunkit i förhållande till totalen, eftersom den svenska befolkningen ökat och nästan all ökning finns runt våra tre största städer.

Den kapitalutbyggnad som man i statistiken kan se runt storstäderna är till största delen bunden i bostäder, och inte pengar på banken. Det är väl snarare så att köpkraften efter att boendet är betalt inte är så mycket att skryta med i städerna.

Vill man sedan granska statistiken lite är kanske inte 10st 3-åringar på Östersund så illa. Deras upptagningsområde, banregionen, innehåller 127.000 invånare. Jägersros upptagningsområde har 1,3 miljoner invånare. Tre unghästar till, så har Östersund relativt sin befolkning lika många treåringar.

Jag hoppas de kan öka till 25st, det behövs för att det skall bli några unghästlopp där. Det bor procentuellt sett fler hästägande människor i Jämtland än i Skåne, så det borde de klara av.
Ett av de bättre inläggen här någonsin! Tyvärr lär den det var adresserat till inte kunna ta till sig innehållet.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
SO (+10)
Altoc är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat