Visa ett inlägg
Gammal 2016-08-13, 18:43   #8
Altoc
 
Reg.datum: jan 2010
Inlägg: 1 522
Sharp$: 7938
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Strappa71 Visa inlägg
Om man spelar efter Spel%en så blir det oerhört svårt att slå spelavdraget över tid.

Hur ska man då göra?

Lägga mer krut hästar som man anser har högre chans att vinna än spel%en. Ranka ner ( eller ta bort ) dem som man anser har lägre chans att vinna än spel%en.

Ett vad, t ex V75-vad, har ett EV. Det går inte att komma runt. Spelar man med +EV så vinner man i längden och spelar man med -EV så förlorar man i längden. Vad utfallet blir i en enskild omgång påverkar inte detta.

När det gäller V75 så är det viktigt att inse att ett V75-vad är en enkelrad. Och att varje enkelrad har sitt egna EV. Ska man vinna på V75 över tid så gäller det att summan av alla inlämnade raders EV är positivt. Är det negativt så förlorar man över tid.

Om man vill sätta så många spikar som möjligt per år är det en bra idé att spika största favoriten. Om man vill få så många V75-rätt per år som möjligt så är det en bra idé att välja ut hästarna från högsta till lägsta V75%en. Men spel går ut på att vinna så mycket pengar som möjligt över tid med rimlig risk. Därför är spel%-listan bara ett verktyg för att få fram vilket ungefärligt odds man får av övriga spelarkollektivet. Givetvis är den även ett mått på ungefärlig vinstchans för de flesta av hästarna.

Kruxet är att om man tar accepterar spel%en som sannolikheten så blir det inget annat än ren blå-röta om man vinner eller inte. Om man råkar välja ut hästar som hade tillräckligt mycket större chans att vinna än spel%en så vinner man. Om man råkar välja ut hästar som hade större chans att vinna än spel%en så förlorar man.

Ett intressant specialfall är när ens egen bedömning sammanfaller med spel%en för i stort sett alla hästar som man har valt ut. ( Eller bara ligger marginellt över. ) Ja då vinner bara ATG. För då slår man inte spelavdraget.
Utmärkt skrivet. Men lite som att kasta pärlor åt svin att skriva det på denna site :-)
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
ExtremtRik (+1)
Altoc är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat