Visa ett inlägg
Gammal 2016-10-16, 14:56   #61
NicklasJ
 
Reg.datum: feb 2012
Inlägg: 4 326
Sharp$: 17990
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Strappa71 Visa inlägg
Grejen är att "en normal kundstock" får tillbaka ungefär omsättningen minus spelavdraget.

Även om man är ganska rejält mycket skickligare än genomsnittet så räcker det nästan aldrig till för att man ska slå ett högt spelavdrag.

Varför spelar då folk alls?
1) Man tror att man är skickligare än man är.
2) Det fåtal som skulle kunna slå ett högt spelavdrag tycker att det är för roligt för att stå över även om det inte är ett perfekt spelläge.
3) Man bryr sig inte. Spänningen man får av att spela på trav gör det tillräckligt roligt ändå.

ATG ( säger att de!!?? ) vill ha samarbetspartners med "normala kundstockar" som utgör en mix av ovanstående.

Men det räcker med att titta på det ( omsättningsmässigt ) svala intresse svenska travspelare har för utomnordiskt trav för att inse att "äkta" utomnordiska spelare omöjligen skulle vilja omsätta miljardbelopp på svenskt trav om det inte fanns en annan stor, stor, STOR uppsida.

ATG skulle lätt kunna avfärda all kritik på det här området om de bara släppte en smula på sekretessen pga ( påstådda!!?? ) konkurrensskäl. Men det gör man inte.

Grants siffra är till 99.99999999999999999% sannolikhet helt tagen ur luften.
Sanningen är att väldigt känner till de exakta siffrorna.

Principellt har han dock helt rätt. Allt bygger på spel som är i stort sett break even eller lite plus eller smyg-minus. Ovanpå detta lägger man sedan provisionspengarna.
En annan viktig poäng är att ju fler antal rader du lämnar in desto sämre procentuell avkastning kan du förvänta dig. Om man ser travspelandet på en omgång som en normalfördelning där 0= spelavdraget så kommer man för varje rad man lägger till att närma sig mitten - så länge man teoretiskt börjar med den absolut mest spelvärda raden och sedan tar den näst mest spelvärda osv. För det flesta spelare har detta ingen större betydelse eftersom deras insats är så pass låg, men spelar man för miljoner i insats så blir det direkt avgörande. Antingen har de hittat en extrem anomalitet/beteende hos spelarkåren, som gör ett stort antal rader profitabla eller så finns det någon annan faktor som gör det intressant att spela så mycket på svensk trav, framförallt genom utlandsavtal.
NicklasJ är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat