Visa ett inlägg
Gammal 2016-10-16, 15:03   #62
Strappa71
 
Reg.datum: jun 2011
Inlägg: 4 674
Sharp$: 2392
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av NicklasJ Visa inlägg
En annan viktig poäng är att ju fler antal rader du lämnar in desto sämre procentuell avkastning kan du förvänta dig. Om man ser travspelandet på en omgång som en normalfördelning där 0= spelavdraget så kommer man för varje rad man lägger till att närma sig mitten - så länge man teoretiskt börjar med den absolut mest spelvärda raden och sedan tar den näst mest spelvärda osv. För det flesta spelare har detta ingen större betydelse eftersom deras insats är så pass låg, men spelar man för miljoner i insats så blir det direkt avgörande. Antingen har de hittat en extrem anomalitet/beteende hos spelarkåren, som gör ett stort antal rader profitabla eller så finns det någon annan faktor som gör det intressant att spela så mycket på svensk trav, framförallt genom utlandsavtal.
Fast i onsdags så spelade de inte ett stort antal rader. Hela kundstocken spelade färre än 5000 system sammanlagt.

De prickade mitt i prick bara.

Och med supersvåra rader ( som teoretiskt sett kan vara de mest spelvärda raderna ) finns alltid kruxet att värdet halveras om någon annan dåre råkat spela samma rad.

Med extremsupersvåra rader kan det även vara så att pottens storlek inte räcker till för att ge ett tillräckligt högt odds trots att spel% vs sannolikhet på alla vinnare i utfallet pekar på högt spelvärde.

Och framförallt så jobbar man ju med en ganska rejäl varians när man är uppe och petar på de supersvåra och extremsupersvåra raderna. Det kan vara så att man helt enkelt blir tvingad att offra värde för att uppnå en hanterbar varians.

Men rent principiellt har du naturligtvis rätt. Ju fler rader man spelar, desto närmare kommer man punkten där man på ett eller annat sätt "spelar emot sig själv".
__________________
Spelälskande gringubbe som hellre klagar en gång för mycket än gång för lite!
Strappa71 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat