Visa ett inlägg
Gammal 2016-11-20, 10:24   #1674
Stekel
 
Stekels avatar
 
Reg.datum: jan 2010
Ort: Karlstad
Inlägg: 12 153
Sharp$: 26721
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av MoniMakerApp Visa inlägg
Jag kan ha fel, men det verkar faktiskt som att han gör det för travsporten i första hand samt att han är trött på politiker & spelmonopolet som skor sig. Han kanske har insett att han inte kan ta med sig pengarna i graven å då är det lika bra att bränna en del på nöje...i hans fall hästar och trav. Både han och Ågerup (läs nedan) äger ju väldigt många hästar men det är ingen god affär, snarare går det på nöjeskontot. Det är bara var femte travhäst i snitt som bär sina egna kostnader och ännu färre som går plus så att dessa herrar inte skulle kunna räkna ut att det på förhand är en förlustaffär håller jag för otroligt. Det handlar snarare om filantropi. Om man ska vara petig kan man ifrågasätta om det inte borde klassas som hobbyverksamhet av skatteverket men det går väl att hävda vinstsyfte antar jag då det drivs i AB, även om det i realiteten aldrig kommer visa vinst i långa loppet. Det måste till mycket högre prispengar i loppen om hästverksamheten ska kunna gå runt av egen kraft.

Daniel Redén är privattränare åt Stall Zet och en av de mest framgångsrika på Sveriges travbanor under 2013. Fjolåret blev dock nattsvart ekonomiskt för bolaget som Redén. Travföretaget som han är vd för gjorde en förlust på 15,6 miljoner kronor. Företaget överlever tack vare att ägaren, miljardären Bengt Ågerup, skjuter till kapital.

http://www.aftonbladet.se/sportblade...cle17367780.ab
Möjligt, men ränderna brukar sitta hårt som sagt. Någon välgörenhet i direkt form brukar herrarna miljardär bara i ytterst sällsynta fall ägna sig åt. Men att de förenar ett gott syfte med bra affärer är med vanligt än ovanligt. Det är bra affärer helt enkelt. Det är väldigt smart PR av Rune att maskera sin satsning som godhjärtad och osjälvisk välgörenhet som ska komma spelare och hästnäring till nytta.

Att Zet går back säger ju inte så mycket, det gör ju hur många företag som helst i väntan på vinst. Och i just Zets fall rör det sig om en väldigt långsiktig satsning, vet inte om de gått plus något år sedan starten? Slutar de köpa och träna hästar och börjar avla på Propulsion och gänget så blir det omedelbart ett antal millar om året plus istället med stora intäkter och väldigt små kostnader. Som i många företag där det finns kapital att investera är det just det man gör för att bygga. Och det är först vid exit man hämtar igen de pengarna. Men visst, det troliga är att man aldrig får igen allt man investerat och diffen går på nöjeskontot för Ågerup. Blir en nätt summa för honom när sista bokslutet faller hursomhelst.

Blev nyfiken nu och tittade lite närmare på hur det ser ut med finanserna. Och de har redan börjat röra sig med stora steg mot svarta siffror på slutet som det ser ut. Det bör väl röra sig om avelssatsningen som kommit igång på allvar med Pastorn i spetsen.

http://www.allabolag.se/5564460409/bokslut
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Stekel är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat