Visa ett inlägg
Gammal 2017-01-14, 11:16   #59
Morgan007
 
Reg.datum: jun 2016
Inlägg: 572
Sharp$: 1712
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av frulvolaya Visa inlägg
Ni som spelar på bolag som ej är skattefria (ohmbet).. Kör ni på bara eller betalar ni faktiskt skatt?

Kan svara på frågan på olika sätt:

* Undantaget Pinnacle tror jag det finns ytterst få svenskar som är vinnande spelare på skattepliktiga bolag, förutom av "misstag" när folk hämtar bonusen. Har svårt att se anledningen till att spela på Curacaobolagen framför Maltabolagen för en duktig spelare. (Pinnacle undantaget!)

* Hade i somras en telefondiskussion med en svensk representant för ett Curacaobolag, han gav mig i telefonen rådet att strunta i att rapportera vinsten till Skatteverket. Anmärkningsvärt tycker jag, men visar lite nivån...

* De enda fall jag känner till där det blivit processer är pokerspelare som vunnit stora pengar i publika turneringar. Skatteverket kan då enkelt hitta uppgifterna på nätet. Å andra sidan så BORDE det vara ganska enkelt för dem att begära ut uppgifter från ens bank om de misstänker skattebrott.

Sammantaget så tycker jag det finns skäl nog att avstå att spela utanför EU. Skatteverket har här information som utgår från pokerlicenser: https://www.skatteverket.se/privat/s...328000675.html

Notera följande formulering:
Citat:
Är du osäker på om spelet är anordnat inom eller utanför EU/EES rekommenderar Skatteverket att du kontaktar arrangören.
Dvs om du får bolaget att säga att de finns innanför EU/ESS så gör du dig åtminstone inte skyldig till skattebrott! även om du skulle få fel svar. För mig är det inte självklart att det är licensen som styr var spelet anses "anordnat", utan eventuellt borde man kunna hävda att det är där bolaget har sin verksamhet.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Migge (+5)

Senast redigerad av Morgan007 den 2017-01-14 klockan 11:17.
Morgan007 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat