Visa ett inlägg
Gammal 2017-05-23, 09:08   #4
legolasse
 
Reg.datum: sep 2012
Inlägg: 688
Sharp$: 3010
Standard

Har tittat lite mer på spetsstriden i avdelning 6.

1 Say that again är explosiv den första biten men har inte visat tidigare att han kan öka farten ytterligare för att svara ut om någon kommer snabbt längre ut i banan. Om ingen ändring i utrustningen faller väl ut är spetschansen inte så stor.

2 Aron Palema kan öppna något snabbare än medel men får svårt att ta längd på 1 och kan inte svara ut de mer startsnabba hästarna utifrån.

3. Västerbo Arthur kan öppna medelsnabbt och lär hamna mitt i fältet.

4. Sheriff Bi vill till spets där den gör sina bästa lopp men öppnar endast lite snabbare än medel och får svårt att nå sin önskeposition här.

5. Moni to spare kan öppna visslande snabbt vilket han visade vid senaste starten. Framförallt kan han accelerera in i första sväng och är min klara spetsfavorit. Intressant i sammanhanget är dock kusken! Haugstad går inte under epitetet "friskus" direkt då han är känd för att köra snällt, långsiktigt och för arbetsgivares och hästägares "bästa". Chans/risk att han släpper när Rauger kommer dånandes med sin springare.

6. Dragster. Först och främst vilket namn! Som klippt och skuren för att dra på för fulla muggar från start. Bedömer inte att Dragster kommer förbi Moni to spare i första läget utan chansen till spets är det ovanstående scenariot gällande karaktären på spetsfavoritens kusk. Utdragen körning så att Haugstad viker ner sig är således Malmqvists chans och det är mycket möjligt att det blir så.

7. Pokemon Ås öppnar medel och lär enbart söka sig ner i banan.

8. Donato E kan öppna snabbt vid laddning men kommer inte förbi 5 och 6 så lär söka position mitt i fältet in i första sväng.

Sammantaget bedömer jag alltså att 5 Moni to spare har högst spetschans 60% därefter Dragster 40% och liten chans på 1 Say that again 20%.

Senast redigerad av legolasse den 2017-05-23 klockan 14:35.
legolasse är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat