Visa ett inlägg
Gammal 2017-06-09, 23:55   #3
hugotheboss
 
hugothebosss avatar
 
Reg.datum: maj 2014
Ort: Malmö
Inlägg: 1 283
Sharp$: 667
Standard

Kör med en spik på söndag, och det är varken 3 Shadow Gar (avd3) eller 1 Polara (avd5). Risken är så klart stor att båda vinner, men hur kul är det. Skulle jag spika ngn av dem hade det blivit Shadow Gar. Detta för att jag inte är hundra på att Polara får ledningen. Min tanke är att 6 Lome Brage tar spets och sedan kan det bli tufft att komma förbi. Kör 1 Polara, 3 Kleppe Slauren, 6 Lome Brage och 7 Månprinsen som visat att den fungerar i Norge.

Så här långt, fredag kväll, är jag här:

Avd 1: Lås 13,15

13 Totem D'azure blandar och ger, slog bl a 12 Vinochka på Vincennes i maj. Svår häst att plocka bort och bra spelvärde. Franska hästar brukar dessutom gå bra när det blir regnigt och skitigt. Vilket det tydligen kan bli.
15 Reckless, tycker detta är bästa hästen och den bästa kusken. Däremot har den floppat två ggr nu i Norge. Galopp och oplacerad på Bjerke förra året och bara 7:a på Klosterskogen. Kräver kanske körspö?

Här är många hästar det pratas om, jag tycker att både 1,5,7 möter för hårt motstånd helt enkelt. Garderar man vidare är 12 Vinochka och 6 Springover tidiga för mej.

Avd 2: Öppet lopp, och jag kommer nog att ta med några stycken här. Tveksam till Tesio, och det roliga "draget" blir 4 Dice Man som får Melanderutrustning i morgon med helstängt huvudlag. Givetvis tar jag även med 2 Tesio utöver de här två tycker jag bl a 9 Ulisse Kronos är intressant. Men det blir nog 5-6 hästar här.

Avd 3: 3 Shadow Gar u-häst men jag fyller på med 8 Treasure Kronos som nog börjar närma sig formen nu med ett lopp i kroppen. Dessutom van vid att möta topphästar. Sedan tar jag också med 11 Galactica, inte minst med tanke på det långa upploppet, en evt seg bana. Avslutade väldigt bra på Solvalla. Om man garderar vidare så är det väl i första hand 4 Indoor Voices och sedan 2 Spoil Me och kanske 6 Diadora B.R som är intressantast.

Avd 4: Här kommer min spik 6 Canari Match. Jag är medveten om att Untersteiner kommer att ladda för och förmodligen sitter i spets med 4 Poet Broline, men tror helt enkelt att Canari Match vinner även utvändigt. Hotet är att det inte går att köra bf r o p g a vädret men då blir det svårt att hitta ngn vinnare i det här loppet.

Avd 5: 1 Polara, 3 Kleppe Slauren, 6 Lome Brage, 7 Månprinsen kör dem matematisk. Modigt eller dumdristigt att plocka bort 2 Oden Tabac, ja, den som lever får se. Tyckte inte det va rätt tryck i den, trots bra resultat, på valla.


Avd 6: Här ratar jag både 7 Muscle Hustle och 8 Dominion Beach. Muscle Hustle är det bara Bergh som vunnit med och jag tror dessutom inte att loppet blir kört i halsen på den nu, som senast. Dominion beach är "en fantastisk häst" som gärna får visa det innan jag spelat den. Min a-häst här blir 3 Phantasm Soa som dels gått bra för Goop, dels vunnit i Frankrike. Sedan tar jag även med 6 Makethemark så klart, Ohlssons bästa chans i omgången enligt honom själv, utöver de här tar jag även med 10 Chief Orlando, som svarade för en bra avslutning senast, och landade på 11.6 2100m. Frode Hamre på Bjerke är inte att leka med heller. Blir banan lite seg så tror jag att speeden kommer att sitta fint på det långa upploppet.

Avd 7: Det här är ett getingbo! Här hittar man, enligt mej, omgångens kommunare. 9 DD''s Hitman. Visst hästen har gått framåt rejält sedan man kom till rätta med skadeproblemen, men jag hävdar att det är en bit kvar till den här klassen. Dessutom är den på tok för dålig ut. Det håller inte att ge bort 5-10 meter i den här klassen. En startsnabbare häst hade haft drömryggar på Volstead och Lionel.

Jag streckar 5 hästar:

8 Aubrion du Gers är självklar, trots spåret. Har slagit både Lionel och Your Higness förut och kommer säkert i angeläget ärende. u-häst för mej.
2 Lionel N.O. är ju självklar. Gick ett kanonlopp på Åby och är säkert i ordningställd för det här loppet.
1 Volstead förvisso inte kort distans, men formen är på topp, skulle man på ngt vis inte kunna köra bf. plockar jag bort den trots formen. Hur man ska få reda på det är tveksamt när det gäller Norge. Får hoppas att man kan ringa ngn på banan.
5 Your Highness plockas med på Goop och självklar på fem hästar för mej.
6 Cruzado dela Noche. Jag tycker den här börjar växa in i klassen rejält och dessutom tycker jag Per Linderoth fungerar bra med hästen. Får de hänga med fram till upploppet utan att slösa för mkt kraft så tror jag visst det att de kan skrälla här.

Så, det var mina tankar om Bjerkes omgång. Återkommer på söndag när man vet lite mer om väder och vind och i bästa fall lyckats snoka reda på ngn skoinfo.
__________________
Även en blind höna...går in i väggen!
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
johnnybgoode (+25), SO (+10), Torstens (+10), lenninen (+5), Major (+15), asgaya3141 (+5)

Senast redigerad av hugotheboss den 2017-06-09 klockan 23:57.
hugotheboss är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat