Visa ett inlägg
Gammal 2017-07-29, 18:42   #23
Lazlo
Administrator
 
Lazlos avatar
 
Reg.datum: jan 2010
Inlägg: 3 696
Sharp$: 22690

NFL 2017-2018
Stats: 51 - 50 - 0
ROI: 111.25%
Vinstprocent: 50.50%

Standard

Yes, nu börjar det bli dags att snickra ihop det hela. Kändes som det var igår jag skrev första inlägget här i tråden men det är ju mer än en månad sedan.

Vid den här tidpunkten ifjol så började vi få ihop saker och ting så vi gör väl det nu i år också.

Några förändringar är redan nu genomförda.

1# Fractional scoring känns helt givet och jag kan faktiskt inte förstå varför vi inte hade så tidigare. Hur många gånger har man inte stört sig på att ens spelare saknat 1 yard för att få 1 poäng till?


2# Waiver är satt till "Move to last after claim" då det verkar som att flera inte vill ha "inverse order of standings" även om jag tycker det finns en tjusning med "inverse" då sämre jag har större chans att förbättra sig vilket kan skapa jämnare liga. Har för mig att vi snackade om detta ifjol med och kom fram till att dom flesta ville ha "inverse". Ni får väl säga vad ni tycker och så tar vi det som dom flesta vill ha.


3# Personligen så fortsätter jag helst med ESPN's plattform men det är endast för att jag är van med den och tycker det känns lite krångligt att byta. Visst var det något tekniskt problem ifjol men det händer alla då och då. Så det är inte säkert risken för problem minskar bara för vi byter plattform. ESPN är så pass stora så dom känns minst lika stabila som alla andra alternativ.


4# BYE weeks och schemat finns det oändligt många alternativ på. Jag är av den åsikten att jag vill ha många lag till slutspel vilket innebär att flera lag har mycket att kämpa för hela vägen in i mål. Ska vi ha få lag till slutspel så finns risken att lagen som ligger sist ger upp med några veckor kvar vilken kan förstöra för andra.

Ifjol hade vi 8 lag till slutspel vilket innebär att det inte blir någon BYE week.

Minskar vi det till 6 lag så får 1:an och 2:an byeweek men då är det ju tråkigt många lag som missar slutspelet och risken att flera lag inte spelar mot slutet av säsongen ökar.

Man kan öka det till 10 lag till slutspel vilket innebär att top6 får BYE week första omgången i slutspelet samtidigt som lag 7-10 spelar första omgången. Det innebär också att slutspelet blir 4 veckor istället för 3 vilket gör att om alla ska möta alla i gruppspelet så måste samtliga 17 veckor spelas. Man kan dock minska grundserien med 1 match så slipper man vecka 17 ändå.

Det är svårt då det finns för och nackdelar med allting, man kan ha 2 veckors matchups i slutspelet men återigen så kräver det minskad grundserie och alla kommer inte kunna möta alla under serien isf.

Min röst faller nog slutligen på att vi har det som vi hade det ifjol. 13 matchers grundserie innebär att man får möta alla lagen i serien innan det är slutspel. Sedan går 8 lag till slutspel över 3 omgångar. Vill vi få till BYE weeks så röstar jag för 12 matchers grundserie, 10 lag till slutspel där top 6 har bye week första omgången.


5# Jag är gärna med på en highstakes liga men frågan är hur intresset är hos alla andra?

Jag tycker iaf vi satsar på att få till 2 ligor även denna säsongen även om vi kanske inte blir fullt i den andra ligan. Det gör inget om vi blir lite mindre folk i Liga 2 för då kan vi hitta på lite roligt där, större lag, slutspel med bye week och 2 veckors matchups m.m. Man blir lite begränsad med schemat när vi är så mycket som 14 lag i en liga.


Folk vill gärna ha tid till att förbereda sig så därför är det bra om vi bestämmer saker och ting ganska snart så folk hinner göra sina mockdrafts. Det brukar också vara lite bökigt att få in pengar och det behöver göras innan vi kan lotta draftordningen.


Jag tycker vi satsar på att ha Liga 1 ungefär som vi haft tidigare vilket innebär:

14 lag
1000kr insats per lag
snakedraft
H2H
Ändrat till fractional scoring

Frågorna som finns här är hur många lag som ska till slutspel vilket också påverkar hur schemat blir. Så säg vad ni tycker!?

Även lite oklart hur waivers ska vara upplagt men det kan vi ta en snabb omröstning om precis innan draften startar.I Liga 2 så känns det som att allt är öppet för diskussion och hur många är det som vill vara med i 2 ligor? Det enda som känns givet är att vi även här ska ha fractional scoring enligt mig.

8-14 lag vilket också påverkar schemat och antal playoffslag?
1000kr -5000 kr insats?
PPR - standard?
snake - auctiondraft?
H2H - Roto?


Min röst blir:

Så många lag som möjligt
5000kr
standard
snake
h2h
Framför era åsikter så bestämmer vi allt inom kort! Jag uppdaterar inlägg Nr2 i tråden med era åsikter kring vilka ligor ni vill vara med i och insatser m.m så vi får det sammanställt!

Drafter är väl bäst att ha helgen innan premiären vilket i så fall blir 1-2-3 september detta året, så boka in det!
__________________
Gå med i Sharps lag på
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
och
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
för att köpa våra experters andelar!
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
MonstersOfTheMidway (+10)

Senast redigerad av Lazlo den 2017-07-29 klockan 18:47.
Lazlo är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat