Visa ett inlägg
Gammal 2017-09-11, 22:40   #6
Emeffeff
 
Emeffeffs avatar
 
Reg.datum: okt 2014
Inlägg: 1 105
Sharp$: 2156

Emeffeff
Stats: 36 - 38 - 4
ROI: 107.76%
Vinstprocent: 48.65%

Standard

Citat:
Ursprungligen postat av travanalys Visa inlägg
Mkt klokt inlägg. Den enda statistiken jag möjligen är intresserad av skulle vara hur hästar presterat under olika luftfuktigheter, för att kunna jämföra med den rådande luftfuktigheten. Har haft planer på att upprätta ett sådant register men inte haft orken. Det är den enda parametern som jag anser är av vikt men som jag själv inte tar hänsyn till. (eller gissningar gör man ju ibland men inget statistiskt underbyggt).

Det finns inga genvägar för att bli vinnare på travet, hårt arbete är det som gäller. Dessutom säger min erfarenhet att så fort någon försöker tjäna pengar på andra spelare (oavsett om det rör sig om abonnemang, sälja tips, eller avgifter vid köp av andelar) så handlar det om personer som måste finansiera sitt eget spelberoende och inte tillräckligt duktiga att vinna på egen hand.
Intressant tanke där med luftfuktigheten. Kan du utveckla lite hur du tänker och varför du tror luftfuktigheten är viktig? Antar att du är ute efter att hitta "halshästar" som presterar sämre när det är regnväder? Borde väl dock bli svårt med registret känns det som, kan ju lika gärna vara hästen som inte går på regntung bana som att det halsen som spökar.

Något som jag tänkt på mycket annars är hur banunderlaget spelar roll för olika typer av hästar. Det känns rätt solklart att olika typer av banunderlag ofta ställer till det (eller är gynnsamt) för olika typer av hästar. Ändå är det något 99 % av spelarkåren exkluderar i sin analys 99 % av gångerna. Själv tar jag ofta med i beräkningen på galoppbenägna hästar om det är en bana som det ofta blir mycket galopper på, t.ex. Örebro. Då är risken särskilt stor för galopp. Om det är lös bana eller stum bana och hur det påverkar hästar med olika typer av gång är jag dock rätt så obenägen att göra någon analys av. Händer att man tar det i beaktning ibland ändå, men då uteslutande i samband med uttalande från tränaren. Tror många, mig själv inkluderat, har mycket att lära där.
Emeffeff är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat