Visa ett inlägg
Gammal 2017-10-05, 00:52   #1
Emanresu
 
Emanresus avatar
 
Reg.datum: jun 2013
Inlägg: 773
Sharp$: 2869
Standard

Eastern Conference


Innan jag börjar vill jag bara säga att det som följer är mina tankar och att det säkert är flera personer som absolut inte håller med om vad jag säger. Jag har gärna en rimlig diskussion med dessa personer isåfall och jag ber er gärna att säga vad ni tycker om det som jag skriver och ifall ni tänker annorlunda så att Sharps kan bli mer än bara ett travforum!

Eastern Conference är en spännande conference i år skulle jag säga. Vi har lag som har tappat en del av sina spelare och kanske inte riktigt fyllt på med likvärdiga spelare (Capitals t.ex.). Men vi har också lag som ser ruskigt intressanta ut inför säsongen, framförallt tänker jag på Devils som ser ut att ha ett väldigt spännande lag i år. Så låt oss börja från Atlantic och sedan ta Metropolitan.

Atlantic Division:
Atlantic består som bekant av följande lag:
  • Tampa Bay Lightning
  • Toronto Maple Leafs
  • Montreal Canadiens
  • Ottawa Senators
  • Boston Bruins
  • Florida Panthers
  • Buffalo Sabres
  • Detroit Red Wings

Tampa Bay Lightning:
Många experter säger att Tampa ser ut att bli favoriterna i Atlantic och det är förståeligt. Det enda stora tappet man har gjort i år är att man skickade Drouin till Montreal. Frågan är dock om det är ett så stort tapp för Tampa, då Drouin själv ville därifrån redan under 2015 och därmed kan detta ge en bättre känsla i omklädningsrummet att få bort en spelare som egentligen inte riktigt trivdes i laget. I utbyte fick man Mikhail Sergachev som var en poängproducerande back i OHL för sitt Windsor med 10+33 poäng på 50 matcher. Man bytte bort Ben Bishop tidigare under förra säsongen vilket innebar att Vasilevskiys fick ta steget upp och ta över förstaspaden vilket höjde hans statistik jämfört med när han bara fick hoppa in som andrakeeper.

Man har dessutom fyllt på med Peter Budaj (senast från LA Kings) som andrakeeper vilket får ses som en väldigt kompetent keeper att ha som backup. Man har tagit in rutin i form av Girardi från Rangers och Kunitz från Pittsburgh för att stötta de yngre förmågorna som finns i laget (t.ex. nämnda Sergachev som är född 1998).

I övrigt så har Tampa ett väldigt kompetent lag med poänggörare som Palat, Kucherov, Hedman och till viss del Tyler Johnson. Viktigaste kuggen är dock Steven Stamkos, och får han vara frisk genom hela säsongen så kommer även han skapa poäng och vara den otroligt viktiga spelaren som kan ta Tampa till Stanley Cup.

Toronto Maple Leafs:
Förra året var ett år som definierade vad som kan ses som transformationen av Leafs. Man tog sig till slutspel för första gången på 4 år, även om man inte räckte till mot Capitals i slutspelet. De har en bra mix av unga spelare (större delen av top 4-backarna i form av Reilly, Zaitsev, Gardiner men också genom Matthews, Nylander och Marner) och äldre spelare (t.ex. Komarov och nyligen intagna Patrick Marleau).

Utöver dessa spelare så gjorde också Nazem Kadri en kanonsäsong förra året med personligt rekord i mål och poäng vilket visar på att laget hade harmoni förra året.

Största frågan för Leafs är huruvida de unga spelarna (framförallt Matthews, Nylander och Marner) kommer att ha ett jobbigt år i form av Sophomore slump, vilket om det händer kommer att riskera att Leafs kommer hamna i botten av Atlantic. Kan spelarna klara sig ifrån detta så är det stor chans att de kommer till slutspel och vem vet, kanske kan ta sig någon runda eller två igenom slutspelet. Räcker dock inte till att ta Stanley Cup till Toronto, där behövs något år extra av slutspelsrutin för att ta sig hela vägen.

Montreal Canadiens:
Montreal tog hem Atlantic förra året, efter vissa bekymmer en bit in i säsongen när Price hade lite bekymmer med knäskador och liknande. I år har man bestämt att försöka dra ner på antalet matcher som Price startar från 65-70 ner till 55-60 matcher. Frågan är om Al Montoya klarar av att hålla laget levande under de resterande 20-25 matcherna som han förväntas starta. Jag är lite skeptisk till detta och lutar åt att Montreal riskerar att missa slutspel i år.

Man har gjort sig av med spelare som Radulov, Beaulieu, Markov och Sergachev sedan förra året, men tagit in spelare som Karl Alzner (Washington), Ales Hemsky (Dallas), Mark Streit (Pittsburgh) och Drouin (Tampa Bay) vilket kan ses som ganska bra byten. Men vi vet alla att det är Price som i grunden drar det här laget till slutspel och om han skall starta färre matcher än tidigare så är det viss risk att man missar slutspel.


Ottawa Senators:
Förmodligen NHLs bästa offensiva back återfinns som vanligt i Ottawa, i form av Erik Karlsson. Skamligt att han inte fick vinna Norris Trophy, men livet är hårt. Kan han upprepa sina bravader från förra året så är han given att vinna Norris denna säsong, framförallt på grund utav att folk verkligen tyckte att han var värd den förra året.

Under sommaren så bytte man till sig Johnny Oduya och skickade iväg Marc Methot, vilket ger en rutin som kan vara viktig att ha i backlinjen. I övrigt har man inte gjort några större byten.

Målvaktsfrågan är också intressant. Man tappade Craig Anderson under en del matcher förra säsongen efter att hans fru diagnostiserades med cancer men matcherna han spelade gjorde han otroligt bra. Kan han nå upp till den standarden nu när han får lite mer lugn i sitt privatliv så har Ottawa god chans att nå slutspel men jag tror inte att det räcker mer än till runda 2 eller så.

Boston Bruins:
Boston har i princip behållt samma lag som man hade förra året, utan några större värvningar eller förluster. Man har kvar Tuukka Rask i mål, som gjorde en stabil säsong och jag tror inte att han kommer att vara sämre i år. Bakom Rask så står fighten mellan Malcolm Subban, som fick hoppa in någon match förra året där han inte direkt stod på huvudet, och Anton Khudobin som var ojämn i de 16 matcher han fick spela.

På backsidan återfinns Zdeno Chara som förra säsongen såg lite tröttare ut än tidigare, och som nu har hunnit bli 40 år gammal. Klarar han av att hålla de snabba ynglingarna i NHL borta? Jag är osäker och det kan mycket möjligt bli Bruins fall i år. Mycket tillit läggs till Charlie McAvoy, en ung spelare som gör sin rookiesäsong nu och som blir intressant att se, men han har inte rutin nog att leda ett helt försvar.

Anfallsmässigt så hänger mycket på att Bergeron, Marchand, Backes och Pastrnak gör en bra säsong, men det krävs också att ngåon av de andra tar steget upp och visar att de kan lira hockey också.

Jag tror inte att Bruins klarar slutspel i år utan att de får hoppas att de kan ge rutin till några av de yngre spelarna och att de äldre klarar av en säsong till nästa år för att återigen ha chansen att nå slutspel.

Florida Panthers:
Många nya spelare som kommer till Sunrise City i år, och en del namn som försvinner. Framförallt ser vi inte Jaromir Jagr i Panthers-tröjan mer, vilket är tråkigt men förståeligt.

Jag är hyfsat säker på att Florida inte kommer att nå slutspel i år, men om de skall göra det så måste spelare som Ekblad visa att han är den storstjärna som laget behöver bland backarna samtidigt som Barkov och Huberdeau visar att de kan leda laget till vinster. Kan Trocheck skapa lite mer poäng än förra året så är det väldigt välkommet i ett Panthers som kommer sakna Marchessault, som gick till Vegas i år.

Nja säger jag till Panthers. Det ser ut som att Sunrise City får ägna sig åt att bygga upp laget med nya, yngre spelare åtminstone i år och så får de komma tillbaka nästa år med potential att ta sig till slutspel, men i år blir det inget slutspel.

Buffalo Sabres:
Buffalo, Buffalo, Buffalo. Laget i mitt hjärta. Klarar dom kanske av att ta sig till slutspel i år? Truppen ser intressant ut men jag är ändå lite tveksam. Kan Evander Kane hålla sig till att spela hockey utan att bete sig som ett svin vid sidan av? Kan Eichel vara hel hela säsongen och vinna poängligan i år igen så ökar chanserna lavinartat. Men det behövs också att O'Reilly kan göra mer poäng i år och att Okposo visar vad han går för.

Man har tagit in Jason Pominville igen i en trade som jag kan anse var väldigt bra för Buffalo, då man skickade iväg Tyler Ennis och Marcus Foligno (som jag dock kommer sakna) för att få in Pominville och Marco Scandella.

I övrigt kan vi se att backlinjen har stor potential genom Ristolainen, Scandella, Antipin och Beaulieu. Dessutom med en coach som senast kommer från att ha varit defensiv coach för Nashville Predators lutar åt att försvaret inte kommer vara Buffalos största problem vilket det var förra året med en målskillnad på -36.

På målvaktsidan ser vi Robin Lehner och Chad Johnson vilka i grunden är kompetenta målvakter även om Lehner kanske inte riktigt fick ut allt man ville ha ur honom förra säsongen.

Slutspelsplats? Kanske, men det krävs mycket av spelarna.

Detroit Red Wings:
Slutligen kommer vi till Detroit. Ett lag som förra året visade sig från sin sämsta sida och som riskerar att upprepa detta i år. Inga byten gjorda under sommaren som är värda att nämna direkt utan man fortsätter med samma lag som förra säsongen.

Klarar Kronwall av att försöka få backsidan att spela bättre i år? Kan anfallssidan med Tatar och Zetterberg i spetsen göra något bättre i år? Jag tror att det blir riktigt tufft i år för Red Wings och kan definitivt se dom hamna i botten av Atlantic.
__________________
Twitter: @EmanresuSharp
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Lazlo (+5), Misär (+5)
Emanresu är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat