Visa ett inlägg
Gammal 2017-10-05, 01:07   #2
Emanresu
 
Emanresus avatar
 
Reg.datum: jun 2013
Inlägg: 773
Sharp$: 2868
Standard

Metropolitan Divsion, kanske den mest intressanta divisionen i år, garanterat mer intressant än Atlantic iallafall.

Den består som bekant av lagen:
  • Pittsburgh Penguins
  • Washington Capitals
  • New York Rangers
  • Columbus Blue Jackets
  • Carolina Hurricanes
  • Philadelphia Flyers
  • New York Islanders
  • New Jersey Devils

Pittsburgh Penguins:
Pittsburgh har gjort sig av med många bra spelare från förra årets Stanley Cup vinnare under sommaren: Bonino, Fleury, Kunitz och Streit är väl de största tappen. Man har inte riktigt täppt till luckorna som dessa spelare lämnar efter sig.

Man har tagit in Antti Niemi som backup till Matt Murray istället för Fleury vilket får ses som ett nerköp efter att Niemi inte riktigt lyckats i Dallas, möjligtvis inte hans fel men kan ändå krävas mer av honom. Detta innebär att Matt Murray måste ta ett ännu större ansvar i mål och frågan är hur han svarar på detta.

På backsidan handlar mycket om ifall Kris Letang kan hålla sig skadefri denna säsongen eller inte och ifall Olli Määttä kan komma tillbaka och skapa lite poäng.

Anfallet behåller naturligtvis mycket kvalitet i form av Crosby och Malkin, men bakom dessa ser det lite svagt ut.

Min tanke är att Pittsburgh inte klarar av att ta Metropolitan i år men att dom tar sig till slutspel, dock inte att dom tar sin tredje raka Stanley Cup med sig hem.

Washington Capitals:
Capitals har gjort sig av med spelare som Shattenkirk, Williams, Alzner och Johansson vilket får ses som ett ganska stort avbräck och egentligen inte fyllt på med särskilt starka namn.

Backsidan ser svagast ut i laget och har egentligen inga riktigt stora namn att skryta med, möjligen Niskanen, Orlov, Orpik och Carlson, men det saknas ändå en del i de bakre leden.

Anfallssidan beror mycket på om Ovechkin ska orka göra mängder med poäng samtidigt som Bäckström måste stötta upp med en hel hög med poäng. Kan Kuznetsov hitta tillbaka efter att ha haft en minst sagt medioker säsong?

Jag tror inte att Capitals tar hem Metropolitan men att de har en god chans att ta sig till slutspel, men kanske inte riktigt så god chans som oddsen visar.

New York Rangers:
Rangers, laget som merparten av svenskarna håller på endast på grund av Lundqvist. En del experter tror att dom har god chans att nå slutspelet men jag är inte så säker. Det finns alldeles för många osäkerheter i laget för att jag ska känna någon säkerhet att de tar sig dit. Jag lutar snarare åt det motsatta, dvs. att de missar slutspel i år.

Det hänger mycket på att Henrik Lundqvist håller sig frisk hela säsongen och står på huvudet en stor del av matcherna och jag är osäker på om han håller för det i år. Dessutom så har man Ondrej Pavelec bakom honom som förra säsongen gjorde det uselt på de matcher han fick chansen.

På backsidan så hoppas man på att Shattenkirk skall tillföra mer än vad han gjorde förra säsongen i Capitals tillsammans med att McDonaugh gör en kanonsäsong. Men vad finns egentligen bakom dessa två? Egentligen ingenting, utan man hoppas på att det kollektiva försvaret skall göra det bra ihop vilket för mig känns ganska sådär.

Anfallsmässigt handlar det om att Zuccarello har en väldigt bra säsong till och att Zibanejad kan vara hel under säsongen och skapa en stor del av Rangers poängskörd.

Jag lutar åt att Rangers missar slutspel i år och har också spelat därefter, men det kommer i nästa inlägg.

Columbus Blue Jackets:
Columbus känns som laget som riskerar att göra den största nergången den här säsongen jämfört med förra. Sannolikheten att Powerplay kan vara lika bra som förra året och att Bobrovsky håller samma kvalitet känns ganska låg.

Försvarsidan ser stabil ut, precis som förra året med Seth Jones i spetsen och Zach Werenskis strax därefter. Bakom dem finns också kvalitet så försvaret lär inte vara Blue Jackets problem i år.

Anfallet däremot, det hänger väldigt mycket på att Artemi Panarin kan visa att han inte behöver ha en Patrick Kane bredvid sig för att skapa poäng utan att han även kan göra det i sällskap av spelare av något sämre kaliber. Det kommer att avgöra huruvida Blue Jackets kommer att gå till slutspel eller inte i år. Jag är tveksam.

Carolina Hurricanes:
Canes har till slut tagit in en målvakt som kan ta dem till högre höjder i form av Scott Darling.

På backsidan har man en ung uppsättning där de äldsta är 25 respektive 26 år gamla, men redan förra året visade Justin Faulk, Jaccob Slavin och Brett Pesce att de har något bra på gång. Nu får de förstärkt av Trevor Van Riemsdyk som tar med sig en del rutin trots sin unga ålder.

Anfallet har många spelare som förra säsongen gjorde runt 40-50 poäng vilket tyder på att det inte hänger på enstaka spelare att lösa poängskörden för laget, men naturligtvis är förhoppningarna höga på Sebastian Aho och Vicotr Rask samt Elias Lindholm. Man har tagit in Marcus Krüger och Justin Williams som kan hjälpa till en del, för Krüger gäller det framförallt det defensiva spelet och Williams kanske kan höja powerplay-effektiviteten en del.

Jag tror att Hurricanes kan överraska och vara med och slåss i toppen av Metropolitan (stryp mig om ni vill) och att de definitivt kommer att vara med i slutspelet i år.

Philadelphia Flyers:
Kan Brian Elliott ge Flyers lite lugn längst bak på isen? Det är förmodligen vad som kommer avgöra deras öde i kommande säsong. Backsidan ser intressant ut med Gostisbehere och Provorov som är framtidshopp för Flyers men som samtidigt har visat att man inte behöver vänta länge innan de kan göra stor skillnad.

I anfallet hänger det på att Giroux börjar hitta nätet igen tillsammans med Voracek. Man har tagit in Jori Lehterä för att få lite mer bredd i laget vilket är välbehövligt.

Kommer Flyers till slutspel? Nej det tror jag inte, men jag tror att de kommer vara ett intressant lag att titta på i år, framförallt för att se om backtalangerna har tagit ett eller flera steg framåt sedan förra säsongen.

New York Islanders:
Efter att ha missat slutspelet med otroligt liten marginal förra året så har de gjort vissa förändringar till i år. Man har tagit in Jordan Eberle istället för Ryan Strome som kan visa sig vara ett genidrag ifall Eberle och Tavares kan leka bra ihop. Funkar inte det samarbetet så återfinner vi Islanders på den absoluta botten av Eastern Conference när säsongen är slut.

Målvaktsmässigt så får Halak slåss med Greiss om förstaspaden, där jag tror att Halak tar den åtminstone till en början. Kan han hålla sig hel och spela bra så ger han åtminstone Islanders chansen att ta sig något högre än botten i Eastern men det räcker inte att Halak är bra.

Backsidan känns sådär efter att Hamonic har lämnat för Calgary, men man har kvar Boychuk (som förvisso är till åren och inte så snabb som förr) och Nick Leddy som får se till att ta över en del av ansvaret för backsidan.

På anfallssidan handlar det om Tavares, Eberle, Lee och Ladd. Ladd hade en ganska dålig säsong förra säsongen så han behöver studsa tillbaka om det ska bli något bra av detta. Tavares och Eberle behöver spela bra hockey ihop och hitta kemin ganska tidigt under säsongen samtidigt som Lee måste göra ytterligare en säsong med många mål.

Det känns svårt för Islanders och jag skulle säga att vi hittar dom närmare botten på Metropolitan och en bra bit ifrån slutspel i år.

New Jersey Devils:
Ett av de mest förbättrade lagen i mina ögon. Man saknar en del på backsidan men framåt ser man riktigt farliga ut.

Målvaktsmässigt så håller man kvar vid Cory Schneider och Keith Kinkaid i förhoppning om att förra året var ett off-year för Schneider när han var ganska medioker under säsongen. Jag tror på en bounce-back season för Schneider och då blir Devils riktigt farliga.

Backsidan är däremot ett visst bekymmer för Devils. Det finns inga riktiga toppnamn där, men laget hoppas bland annat på att Mirco Müller ska kunna bidra med ungdomlighet och kvalitet.

Anfallet ser riktigt spännande ut med Taylor Hall, Marcus Johansson, Adam Henrique i spetsen. Detta är namn som kan göra mängder med poäng och som kan få Devils att nå långt i årets säsong.

Jag tror att Devils har bra chans att vara med och slåss i toppen av årets Metropolitan om de kan få backarna att jobba ihop och täppa till bakåt, samtidigt som Schneider måste visa upp ett bra spel under säsongen.
__________________
Twitter: @EmanresuSharp
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Lazlo (+5), Misär (+5)
Emanresu är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat