Visa ett inlägg
Gammal 2017-10-09, 20:29   #19
Spiritus
 
Reg.datum: maj 2015
Inlägg: 943
Sharp$: 2743
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Moonfala Visa inlägg
Nä, håller med - för mig som inte är insatt och aldrig spelar annat än trav förstår egentligen inte varför de buntar ihop monté med trav och inte med galopp (som i mina ögon är mer lika ). Det har ju förekommit ganska ofta på V64:or och sådana spel. Det beror väl på att de enbart får utrymme på spelschemat när övriga lopp är trav och att galoppdagarna inte har utrymme men varför måste de nödvändigt vara med på annat än vinnarspel när de inte har någon egen spelform?
Berätta mer om likheterna mellan monté och galopp (förutom att ryttarna sitter på hästryggen i båda disciplinerna).

Det råkar vara så att monté är trav. Hästarna går i samma gångart. Är det viktigare för er hur människan är placerad än vilken gångart hästen använder sig av? Skulle ni rycka på axlarna åt om det dök upp ett passgångarlopp på V75, eller kanske ett där hästarna töltade fram, bara kusken satt i en sulky bakom hästrumpan?

Själv har jag lärt mig uppskatta monté med tiden. Var skeptisk till en början, men det är charmant att se duktiga ryttare som Sofia Adolfsson och Emilia Leo lotsa fram sina djur. Det tråkiga är att många ryttare ännu är alltför orutinerade och dåliga på att bedöma tempo, samt att hästarna inte alltid har sin bästa del av karriären framför sig, vilket sammantaget leder till ihåliga fält och ojämna lopp.

Givetvis är det uselt att hästar utan ett giltigt montékval tillåts starta på de stora streckspelen, eller över huvud taget i montédisciplinen.
Spiritus är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat