Visa ett inlägg
Gammal 2017-11-04, 02:50   #62
Strappa71
 
Reg.datum: jun 2011
Inlägg: 4 674
Sharp$: 2398
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av GGS Visa inlägg
Man får ta det här med överspelade hästar med en stor nypa salt, det går inte att tänka lika dant som med vinnarspel.

Det är inte enskilda hästar som är överspelade på streckspelen utan det finns bara överspelade rader eller underspelad rader, även om en stor så kallad överspelad häst förkommer på massor av dom överspelade raderna, så finns den även med på vissa av dom underspelade raderna!

Man ser ofta exempel på att en så kallad överspelad häst rensar mer än en eller två hästar i en avd mot slutet. Då inser man att just den raden inte var så överspelad fast den så kallade överspelade hästen var med på raden!
Om en häst bedöms vara dubbelt så hårt spelad som sin vinstchans måste övriga vinnare på den raden vara ordentligt underspelade för att raden som helhet ska vara underspelad ( dvs ha +EV ).

För att en "överspelad" häst ska rensa mer än förväntat på slutet krävs att det är relativt få rader kvar totalt. Med få kvarvarande rader ( obs, ej system ) kan det avvika ordentligt från förväntade utdelningar. Men det beror nästan aldrig på att en rejält överspelad häst visade sig vara underspelad, utan på något som kallas varians. Kort förklarat kan man säga att de statistiska modellerna för förväntad utdelning tappar i noggrannhet när det är "få" rader kvar.

Sedan ska det sägas att det är väldigt få överspelade storfavoriter som verkligen har begränsad vinstchans. 60%are med 30% chans att vinna är mycket mer sällsynta än man tror. ( Någon kan drömma och hoppas att vinstchansen bara är halva spelprocenten, men att det verkligen är så är inte vanligt. ) De flesta hästar som är underspelade eller överspelade är bara lite under- respektive över-spelade.


Så nej. Man ska inte tänka särskilt mycket annorlunda. V75 är ett avancerat 7-ling-spel med löpande odds och tröstpriser på 1&2 fel.

Däremot finns det inget särskilt komplett publikt verktyg för det.
__________________
Spelälskande gringubbe som hellre klagar en gång för mycket än gång för lite!
Strappa71 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat