Visa ett inlägg
Gammal 2017-12-10, 10:50   #1873
olle
 
Reg.datum: sep 2010
Inlägg: 12 188
Sharp$: 57191
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Viroid Visa inlägg
När jag försökt att matematiskt uppskatta den optimala systemstorleken på V75 har jag hamnat i intervallet 10.000 - 40.000 rader. Mindre system än så vinner för sällan för att det skall gå att räkna på någon slags avkastning. Det går naturligtvis, men tidsperspektivet blir längre än V75:s historia. Större system än så blir snabbt för kostbara eftersom utdelningen blir för låg alldeles för ofta, och 40.000 rader är ingen garanti att sätta alla rätt.

Om man endast spelar jackpotomgångar kan man flytta intervallet uppåt en bra bit. Om man med någorlunda bra precision kan säga när det blir låg utdelning och endast spela då kan system med färre rader nå långsiktig framgång.

Det här är ingen hokus pokus, utan det har de flesta spelare redan räknat ut. ATG har rent av i många kampanjer genom åren berättat detta för spelarna när de talat sig varma för att spela i "bolag", tillsammans med andra.

Det är därför man köper andelar. Reducerade system vinner inte per definition mer pengar än matematiska. Däremot ger de en dimension till i spelandet. Ett moment som gör det lite roligare. Men visst kan det vara så att en person med bra kunskaper om hur man reducerar ett system har en del fördelar i vissa typer av omgångar. Främst vad gäller att kunna styra insatsernas storlek, välja bort icke spelvärda rader etc.

Att göra streckspel lite svårare är dock inte alls så knepigt. Fler lopp med voltstart är ett bra sätt, men inte det enda.
En annan viktig anledning till att det ofta blir lite lägre utdelningar måste också vara den enorma information som V75 spelarna idag har tillgång till. Vill man verkligen läsa på och bli informerad om precis allt gällande V75 loppen finns alla möjligheter. Det som inte framkommit i i tipstidningar, betaltjänsmaterial, atgs långa lunchsändning på fredagarna mm kommer i regel fram under de sista timmarna när massor av människor jobbar med direktsändningarna i atg live och Tv12.

Gå tillbaka 10-20 år. Då fanns det inte alls samma möjligheter. Jag minns väl tiden innan travloppen direktsändes på atg.se och i tv. Inte en chans på den tiden att få en helhetsbild gällande hästarnas balanser, hur dom tränat, hur dom rest, hur dom övernattat, hur dom varit i sista jobbet, hur dom värmt och en massa annat. Man hade inte då alls samma möjligheter att med egna ögon se allq hästar som startade. När det var V75 i Skåne hade folk i Norrland i regel dålig koll på hästarna och när det var V75 i Norrland hade vi skåningar inte mycket att gå på. Så är det inte alls idag. Genom atg live och lopparkiv har jag precis samma möjligheter att kolla hästarnas lopp innan vid en V75a i Boden som den som bor 1 km från travbanan där uppe har. Åtminstone när det gäller hästarna som startat på svenska banor.

Sen finns precis som förr sådant som aldrig går att räkna ut på förhand, den sk slumpfaktorn. Utan den hade nog spelet i sig inte funkat längre med allt ovan beaktat. Precis som förr kan hästar vara sjuka eller nedsatta, det kan komma oväntade galopper, det kan bli konstiga körningar som inte går att räkna ut på förhand, banunderlaget kan vara uselt och fälla många hästar, hästar kan bli fastlåsta mm. Eller som igår gå över i passgång. Det gick nog inte hur mycket man än läst på att analysera fram att Valborg Marje med allt klart skulle gå över o passgång på upploppet och bli diskad. Däremot kunde man genom att läsa på analysera fram att den gått betydligt bättre på slutet än vad resultaten visade samt att den troligen skulle få ett bra lopp. Därmed var det rätt givet att se den som spelvärd.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Viroid (+10)
olle är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat