Visa ett inlägg
Gammal 2017-12-14, 19:18   #31
Stekel
 
Stekels avatar
 
Reg.datum: jan 2010
Ort: Karlstad
Inlägg: 12 153
Sharp$: 26721
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av AmaerildeRimfrost Visa inlägg
Absolut. Klart det är en förenkling men jag menar, en riktigt bra kusk (de jag nämnde ovan) kan göra underverk överallt. Men annars höjer vi ofta upp kuskar för att de vinner mycket, men de får också köra bättre hästar ju mer de vinner (presterar) och som ny kysk eller sämre så får du bara sämre och sämre att köra med även om du egentligen är bra! Alltså, om du får chansen på en ok häst men strular bort det. Blir som en spiral åt något håll!

De flesta bra är ju inavlade i travet dessvärre!
Så är det, men där klasskillnaden blir extra tydlig är när en bättre kusk får köra en skräphäst full med nollor i raden och bara pissvinner för att de helt enkelt har körhand nog att få fart på dem. Det ser man sällan eller aldrig vid kuskbyte till bara vilken ny kusk som helst.

Annars speciellt i större sammanhang (V75 osv) syns det också rätt tydlig skillnad då de handlar utan tvekan medan andra mindre rutinerade får rampfeber och fryser eller gör mindre genomtänkta val. Det handlar ju såklart mer om rutin än körhand men det är en viktig ingrediens också. Ju mer du tränar desto mer tur har du. Och träning i det här fallet är skarp loppkörning, inget man kan lära sig riktigt genom att titta på lopp från sidan. Därav överlägsenheten hos de "inavlade".
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Stekel är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat