Visa ett inlägg
Gammal 2017-12-19, 10:13   #12
steff
 
Reg.datum: okt 2011
Inlägg: 93
Sharp$: 1177
Standard

9. TRIO
Två metodvarianter som är intressanta. Den första är när oddsen springer iväg till över tusen, tvåkronan, lockar ju att man dra in flera tusen på en mycket låg insats...
Händer ju inet så ofta, men när det händer tänker man : trio trio, fan trio är bäst...

Den andra varianten är de ojämna racen där man kan göra x10-insatsen. (betyder alltså höga odds (runt 100) trots att en favorit vinner, ja det lockar ju också...)

Båda varianterna kräver att man har ett bortglömt drag.

Om jag minns rätt var det ett par år sedan man kunde börja spela trio till samtliga lopp. Hade mest hållt på med tvilling, trio väldigt sporadiskt.
En anekdot hur jag fick upp ögonen för variant 2.

Oktober förra året. Hade inte spelat på trav på flera månader. Pausat. Sommaren förra året, och sen gjorde man som man brukar när man ska göra comeback, tittade först på travlopp en månad utan att delta. I oktober satte man in 500 kr på atg.se på lunchen. Det stod "start om 3 minuter", lopp4, hade inte öppnat stratlistan, såg att det var litet fält och Voulez Vous jättefavorit. Lördagshäst mot billigt motstånd, när man ser en klaring som är megafavorit tänker man alltid "trio". Jämntjockt bakom, vilka hänger med till tvåa och trea? Det var två hästar som kändes heta, 1 och 2, Global Millonaire och en till. Tog de och lirade x10 och hann få in tre lappar innan det var start. När man sen tittade på kontot stod det 6000 kr och man fattade ingenting. Gissade på en tusenlapp.

Oddset hade blivit 199.00 trots megafavoriten som vinnare. Hade alltså inte lirat på trav på nästan ett halvår, satte in 100 kr på ett race tre min innan start, sen var kontot över sex tusen. Då började man gilla trio.

I år har variant2 av trioloppet blivit favoritvarianten. Problemet med variant1 är att de är för svåra att få in, för sällan. Alltså, när favoriterna är svaga och man tror på jätteodds, det kräver för många streck, hög insats, alla kan ju bli trea, till exempel. I såna skrälloppär det tvilling som gäller. Räcker inte med ett skrälldrag på trio.

Variant 2 kräver ofta att man läst på loppet rejält (alla hästar kan ju bli trea som man måste gå igenom alla hästar).
Publicerade en sådan här på sharps en söndag under vm-racet. Valde ut ett lopp i GS75, 10 Prediction kändes helt överlägsen. Normans andrahäst var draget, 8 D Sisu, (bortstreckad på trio eftersom han var 4 % på GS75. Följt honom).

Riktigt svagt race. Tittade igenom alla hästar.
Norman var i Las vegas och gav avslag i intervjun och det var avslag som vinnare han menade, alltså avslag mot hans andrahäst, inte övriga i loppet. Det ökade spelvärdet på trion.
Fyndande en tredjehäst i arkivet också, 12 Chili Vip, det var väldigt stora avstånd i mål sen, sällsynt med såna här race där man kan hitta raka trios...

Typexempel på variant 2: en jättefavorit, ett helt bortglömt drag.
Gav 129.00 i odds om jag minns rätt. (alltså 1200 kr netto). Borde ju lagt in mer.

10. V75
Fokuserade på v75 under cirka fyra år.
På den tiden 52 omgångar per år, numera närmare 100. Men det är ju skillnad på riktig lördags-v75 och övriga, tex Winter Burst (en tredjedel av omsättning och mer GS).

v75 är världens bästa spel. Har följt tillräckligt många "proffs" genom åren för att slå fast det, grunden: miljonsikte varje vecka. I stort sett alla som följer reglerna har gått plus på 5 års sikt, de flesta varje år, ja, det handlar ju om att läsa på och tålamod, den där uthålligheten vi många travnissar lider brist på...

Numera finns det miljonpotential 8 av 10 omgångar, minst. Miljonutdelning så ofta att det fel speltekniskt att satsa på något annat. Frasen man körde med förut "satsar man på fyrsiffrigt är andra spelformer bättre" har man i och för sig omprövat litegrann. (har ju visat sig enklare 2017 att få 50k på v75 än på v64...)
Under de 9 veckor jag fokuserade på v75 i höst var det bara Åby-omgången med Readly Express som kändes omöjligt med hög utdelning.
Skrev en "bok" om v75 under de åren. Den handlade om hur man tänker med allting, de olika lopptyperna, klasserna, metoderna när och hur man ska läsa på. En av grundpelarna är aktörerna, alltså att ha koll på motståndarna och det är ganska basic, att gå emot strömmen. Motståndarna är strecklistan, det finns en följa-john-trend när det gäller spikarna på v75 till exempel.
I mer än hälften av omgångarna vinner inte den spelvärda kommun-spiken.

Det finns ju över 100 tips på nätet till v75. Min metod har varit att inte läsa tips inför loppen eftersom man blir styrd åt fel håll. Själva grundfelet är ju att tänka som alla andra.
När man hör Hans Gs vinnarestory är det många storvinnare som kört taktiken "tro-på-sig-själv", krävs självförtroende för att vinna på v75...
När det kommer till v75 har man odrägligt självförtroende, det måste man ha, grundförutsättning, så odrägligt att man inte kan köpa atg-tillsammans... Man måste ha självförtroende för att lyckas på v75, punkt slut, att skriva av andra ger ju inga miljoner, även om man är sämst måste man låtsas att man är bäst, då blir man en vinnare på v75. Startlistan. Arkivet. Den vinnande metoderna. Måste öppna startlistorna på söndag kväll, annars gör man det aldrig. (Fokuserade på v75 nio veckor och hade tänkt fortsätta men glömde bort det helt en söndag, och nu har man inte sett v75 tre veckor).

v75 spelas på ett års sikt. Varken mer eller mindre. Snacka om tålamodsprövande, lever vi då liksom... På nyårsafton varje år summeras årets resultat.
Under de nio veckorna i höst plöjde man aktörerna och en uppdatering. (Hoppat över 4-5 år, noll koll på den biten, inte följt tipsaktörerna till v75 alls). Spelarservice är det nya stora aktören, de har riktigt vassa v75-tips vilket väldigt många upptäckt. Framförallt har de helt rätt inställning till travteori. Det spelvärdestekniska. De går plus varje år som alla som använder spelvärdesteorin till v75, och metoderna hur och när man ska läsa på.

Atg-tillsammans är ju en revolution.
Under alla år man studerat v75 har det funnits grupper som lirat tillsammans, man var intresserad av hur "proffsen" gjorde och då för 15 år sen blev man undervisad i metoderna. Den bästa modellen använde en kamrat som jag hade tät kontakt med de åren. Det var tre personer i andelen. Insatsen 2000 kr/vecka. Det optimala upplägget.

Det smäller till en gång per år, så har det varit för alla som regelbundet läser på v75 och som lirar på de nivåerna, alltid en omgång per år då man är helt rätt ute.
Utvecklingen med andelsspel är ju rätt men 10 personer i andel känns inte intressant, och högre insats än 2000 kr, då "kostar varje häst för mycket", som det brukar heta.

Under de nio veckorna gick man inte bara igenom 20 tips efter loppen, man plöjde atg-tillsammans också, och det fanns en hel system på över 15 000 kr. Alltså en och halv miljon per år. Visst kan man plussa på det men...
Överlag tycker jag tipsen höll bra och väldigt jämn klass under de nio veckorna (Guiden bäst av tipsaktörerna och Jesus bäst på atg-tillsammans). När man plöjde aktörerna på lördagkväll blev en sak extremt tydligt: alla hade rätt i några lopp och fel i något eller några, bra tips men ingen hade alla rätt.
Häften rätt, hälften fel, varje vecka. Nästan komiskt.
Mest extremt var det på Örebro, plöjde 20-30 tips, alla hade hälften rätt, häften fel (klart bäst den omgången var Snoken som hade skrällen i Svampen som "veckans bomb", topprank i övrigt men sprack också i ett lopp: hade spikat Nuncio).

Fredagen är bästa dagen för inlämning, torsdag funkar också, tre steg, rank, analys, och sedan system, spik.... System har alltid varit min svaga sida,
det viktigaste, men det är knepigt, tar väldigt lång tid. Spiken kan man se direkt ibland, ibland kan man grubbla en vecka över spikbuden...
Tre tusen rader, eller fyra tusen, två modeller för systemupplägget i miljonstrategin. 1. "konstiga-lopp"-omgången där man måste måla på i ett par lopp, strecka alla (tex Bjerkeomgången eller Åbyomgången nyligen) . 2 "plocka-ut-hästar-omgången".
Det är fifty-fifty, lika många omgångar, den senare roligare, de där konstiga omgångarna har man aldrig gillat, 12x12x3x3x1x1x1.
När man får feeling för en omgång direkt (ex Jägersro för en månad sen) då är det alt 2 som gäller, annars alt1. (3 av 4 högvinster de fyra år jag höll på med v75 (en av två miljonomgångar) var alt2, alltså 4x4x4x4x4x4x1. Men den högsta summan (2.3 milj) var alt1, måla-på-i-stoloppet).

Summering: det viktigaste med v75 är självförtroende, alltså välja egna spikar, egna skrällar, egna system, spelar ingen roll om man är nybörjare eller inte. Mer om v75 i lucka 24. Winter Burst.

11. V86
Ungefär samma regler som v75. Man sätter åttan en gång per år om man lirar varje vecka vilket vi aldrig gjort så.... Dubbel jackpot på onsdag. Får man läsa på igen.

När det gäller trav funkar ju alla metoder för stunden och man har fått in för många v4-lappar som man kastat in-i-sista-sekunden för att såga det (ibland bästa metoden - då vet man inte om att hästar som vinner är chanslösa..) Men visst är arkivet överlägset i längden. I alla fall till v64, v75 och v86. Däremot har jag blivit skeptisk till arkivet till v4 i år, ett annat ämne nedan.

Har inte pluggat v86 i arkivet så många gånger i år. Tar för mycket tid. 10 gånger är i överkant. När man tänker hur få gånger man läst på v86 i år är träffprocenten otrolig, ja som alla säger, v86 är spelvärt.... När man grävt i arkivet har vi varit glödheta fem miljonomgångar i år, två i höst, tre i somras.
Det blir ju ofta mycket höga utdelningar på v86.

Blir sällan less efter missade vinster på trav men efter omgången på Åby var man knäckt flera dagar. St Leger-omgången.
Tänkte att man gjort bort ett par miljoner, enbart på att man inte lämnade in när man ska lämna in. Systemet var ju helt klart. Hade suttit halva natten i arkivet. Vi pratades vid på lunchen på onsdagen. Vi kom överrens om ett system, jag berättade att jag pluggat, spikarna Raggamuffin i monteracet, och 8 Shestheone Trot, ett annat lopp på Åby. Storskrällen 8 Sheila laday i treåringsloppet var med på åtta streck (hade varit med på fem streck också) 1 % - hade ju två 13-tider och slagit favoriten i E3-kvalet.
Mkt pengar på atg.se, brukar inte lämna in system på lunchen vilket är idiotiskt.... vi skulle återkomma senare på kvällen, han jobbar till sent... Två vinnare, över två miljoner. Men det är en efterhandskonstruktion, systemet vi hade klart på lunchen gav fyra sjuor, hade spruckit på fyra streck i St Leger...
(tänkte väldigt mycket dock på att strecka alla i St Leger, bara 7 hästar, blir ofta konstiga race och var ju okända danska hästar, och King Edward..) Alltså en efterhandskonstruktion, hade vi lämnat in då vi sa hade vi spruckit i St Leger... (satt och var arg på Berglund flera dagar efteråt, gick in på den sajten och där stod det "lämna inte in idag" och hur kan man skriva det när man pluggat v86 hela natten och har bra feeling... Tips är en sak, men att skriva så.... Löjligt att bli arg på andra, det är förlåtet nu, man har alltid ett personligt ansvar att inte påverkas av andra).

Omgången var en avgörande läxa, där men tog den i travteori.... Från och med nu måste man alltid lämna in direkt efter man läst på arkivet. (GS75 förra söndagen och Åby i torsdags ungefär samma sak).

12. TOP-7
Liknar v86.
Man kan spika en favorit som vinnare och ändå bli ensam om alla rätt.

Problemet med spelformen är att en häst nästan alltid galopperar, man måste alltså chansa bort en betrodd varje vecka.

13. ARKIVET
Spelar inte på trav om jag inte har spanat arkiv, en regel. Blir fullständigt paralyserad utan arkiv. Helt låst, nej, går inte...trav utan arkiv är som en måndagsmorgon utan kaffe.....
Måste beställa arkiv och kaffe till Winter-Burst annars blir hela Winter Burst inställt.

Men arkivregeln gäller inte alla spelformer, blivit skeptisk till arkivet till v4 i år till exempel, för mycket infolopp där, särskilt i norr. Arkivet kan ju luras också, i infoloppen...

Men till v5, v64, v75, v86, osv är arkivet överlägset.
Då och då pluggar man hela omgångar i arkivet, ibland väljer man ut ett lopp som man gräver i. Älskar varianten 12 helt okända. Då vet man att de är helt okända för alla. Man börjar från scratch. Vit sida.
Det är ju mest unghästloppen. (Treåringsloppen svårast, funderat på att undvika dom 2018. Diffar alltid från start till start. Helst ska hästarna har 5-10 lopp i kroppen).
Man hittar nästan alltid drag i arkivet i dessa "okända-racen", ibland klaringar. Att använda till tvilling, trio, v5... Ibland vinner klaringarna.
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Migge (+10)
steff är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat