Visa ett inlägg
Gammal 2018-01-20, 14:58   #7
Morgan007
 
Reg.datum: jun 2016
Inlägg: 572
Sharp$: 1712
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av donnie79 Visa inlägg
Detta är långt ifrån klart... Lagrådet ska nu yttra sig och det kan mycket väl vara så att det blir något mellan regeringens och utredningens förslag. Dessutom så är även regeringens förslag att bonusar inte ska regleras genom lag men genom föreskrifter från den myndigheten som till slut blir ansvarig för detta. Vi får helt enkelt se hur det blir till slut.
Långt ifrån klart tycker jag är lite väl positivt tolkat, det finns trots allt ett färdigt lagförslag som Regeringen står bakom, där lyder §10 så här

Citat:
Det är inte tillåtet för en licenshavare att erbjuda eller lämna erbjudanden om bonus annat än vid det första tillfälle som spelaren deltar i ett spel.
Visst, lagrådet kan angripa den, eller oppositionen kan fälla lagförslaget, men det sannolika är att Regeringens lagförslag går igenom.

Eftersom bonus är definierat som

Citat:
3. bonus: rabatt eller likande ekonomiskt incitament som är direkt kopplat till spelet,
Så ser jag en uppenbar risk att det även gäller freespins, oddsboostar, riskfria spel o.s.v. Det gäller dock inte för nya kunder och eftersom spelbolagen ska registreras sig i Sverige så kommer man sannolikt få bli ny kund hos alla spelbolag (d.v.s. kund hos Betsson AB istället för "BML Media Grup LTD" på Malta).

I grunden är det naturligtvis positivt att svenska spelmarknaden öppnar upp för andra aktörer än Svenska Spel, ATG och folkrörelsen och att vi får en svensk reglering istället för den vilda västern vi har nu med framförallt oseriösa Curacao-aktörer. I tillägg så hävdades det häromveckan att 70% av spelbolagens casinointäkter kommer från problemspelare, det är ett folkhälsoproblem...
Morgan007 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat