Visa ett inlägg
Gammal 2018-05-06, 09:56   #1979
AmaerildeRimfrost
 
AmaerildeRimfrosts avatar
 
Reg.datum: nov 2017
Inlägg: 7 366
Sharp$: 124

AmaerildeRimfrost Expertre
Stats: 70 - 95 - 9
ROI: 101.99%
Vinstprocent: 42.42%

Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Frasse77 Visa inlägg
Köper ditt resonemang tillfullo och kanske uttryckte jag mig fel, menar att skillnaden mellan kostnad att äga häst till att ha chansen att gå ihop är lite snedvriden. Våra hästar har idag alla fyra kostat nästan exakt 1miljon per häst. Treåringarna var billigare i inköp än tvååringarna så +- några tusen är kostnaden lika. Som jag skrev gör inte detta för att tjäna pengar utan för det är ett intresse. Men jag är ingen Ågren eller Ström som har obegränsat med pengar utan har slitit ihop mina pengar för att ha råd med denna "hobby" som måste vara den hobby i världen som omsätter mest pengar flera miljarder årligen. Det jag menar är att om man vill ha en travsport där inte det bara är en miljardärlek, utan med småägare som mig själv och många andra så tycker jag det borde till en förändring. Men som sagt detta är min åsikt och jag är ju jävig så kanske ska hålla tyst.
Men som sagt förstår din åsikt tillfullo och hade en liknande själv när jag bara spela på trav.
Jag har ju full förståelse varför du har den åsikt som du har och ofta styrs vi ju av vad som skulle påverka oss positivt - ekonomiskt bl a. Jag vet ju att det är dyrt med hästar och att de överlägset flesta hästar går back under sin karriär.

Det som gör att de är så dyra är ju inte i första hand att de äter eller att det måste finnas utrustning. Det är ju just avgiften för att ha de hos en tränare. Det är ju där det har gått helt snett enligt mig. En avgift på runt 15 000 kronor för en månad är ju en fantasisumma. Men jag förstår ju samtidigt att det är dyrt att ha ett större stall och anställd personal och allt det. Men det skulle vara intressant att veta hur mycket travtränare går plus utan att de skulle kört in en enda krona i vinstpengar (förutsatt att ingen flyttar sina hästar då).

För jag hade också ägt en häst helt själv om jag vetat att den inte skulle kostat mig åtminstone 10 000 netto i månaden. Därför köper inte jag en häst. Visst, jag skulle kunna träna den själv men det skulle också ta enormt med tid så det är heller inte ett alternativ om man inte skulle vara ett gäng omkring den som kunde sköta allt.

Och fastän jag vet vad det kostar så skulle jag ändå tycka att om "min häst" skulle vinna ett lopp på 1.18.3 med 20 000 i förstapris skulle jag tycka det var märkligt att kunna få de pengarna med "den åsnan".

Travet är ju i min syn en stor lekstuga för de rika herrarna. Och marknaden klarar sig ju själv tack vare alla spelgalna. Samma i USA där det är stora casinon på banorna etc. Så jag ska inte klaga på den biten egentligen men tycker likväl det är galet. Men jag tycker det är lika galet med de summor det handla rom inom andra sporter etc

Till sist så är ju travet enda "sporten" där alla tävlar inom eliten direkt (bortsett från ungdomstrav och ev bygdetrav). Men det är ett stort ämne och några rader på nätet visar inte hela ens åsikt om tankar etc.
AmaerildeRimfrost är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat