Visa ett inlägg
Gammal 2018-09-01, 20:19   #6
BosseEk
 
Reg.datum: apr 2018
Inlägg: 114
Sharp$: 2243
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Tord Visa inlägg
När jag gör nya rader så att det ska bli 12 rätt där det var 11 och 75.Ska jag radera alla gamla tecken för det U tecknet? annars blir det ju systemet mycket dyrare än vad som behövdes i mitt fall som stannade på samma radantal

I framtiden kanske programmet skulle optimera raderna så att det blev 12 rätt om det gick, men det är väl mycket svårt är jag rädd för. Krävs väl att man har schack kunskaper minst för datorer
Nej Du har rätt. Man måste tänka själv när man gör system. Funktionen jag lade till är som ett stöd. Du har helt rätt i att datorer inte kan ersätta den mänskliga hjärnan när det gäller att konstruera system. Faktum är att det är ett forskningsområde inom bl a "diskret matematik" och combinatorial theory, där man under många årtionden försökt utnyttja datorkraft men inte helt kommit i mål. Här presenterat av några från NSAB: https://www.jstor.org/stable/2974552...n_tab_contents, för den som inte vill trycka på länken så leder den till en vetenskaplig artikel i The American Mathematical Monthly från 1995 med titeln :Football Pools--A Game for Mathematicians, fritt översatt Stryktipset - ett spel för matematiker.

Skriver man in "football pool problem" i google får man 49 900 000 resultat. De allra flesta träffarna leder till vetenskapliga rapporter. Skummar man resultaten ser man att en ansenlig mängd rör just försök att på så få rader som möjligt täcka in flest garderingar, med och utan datorstöd. För små system med få garderingar eller system med enbart halvgarderingar kan datorer mäta sig med dig och mig Tord, men redan vid 6 helgarderingar med 12 rättsgaranti är det förmodligen kört... och då pratar vi om 73 enkelrader.

Så jag kan redan nu säga att WinGar (eller något annat amatörmässigt tipsprogram i likhet med WinGar) aldrig kommer att klara av att skapa system som kan mäta sig med mänskligt framställda. Jag tänker inte ens försaka skapa en sån funktion, det vore att luras.

Senast redigerad av BosseEk den 2018-09-01 klockan 20:57.
BosseEk är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat