Ämne: Limiteringar
Visa ett inlägg
Gammal 2018-11-10, 22:01   #489
Slurf
 
Slurfs avatar
 
Reg.datum: sep 2010
Inlägg: 1 500
Sharp$: 1949

Sharps.se Kirtap million
Stats: 28 - 30 - 0
ROI: 105.57%
Vinstprocent: 48.28%

Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Migge Visa inlägg
Och du tror inte att vinnande spelare konsumerar mer i samhället och på det viset betalar skatter och momser?

Den som vinner mer lär ju köpa t.ex. bättre mat, snyggare kläder, resa mer, byta boende, skaffa en bättre bil osv...

Skatter kommer in ändå till staten utan att en hel kundgrupp ska behövas rånas av spelbolagen, den biten sköter staten så bra på egen hand
Även fast jag inte tror att det är en kalkylerad strategi så har thebandit absolut rätt. Ditt resonemang skulle lika gärna kunna appliceras på skatter på vanligt förvärvsarbete. "Sänk skatten till 3%, folk kommer ju att betala mer moms när de konsumerar annat."

Det extra steget som blir i samband med initial beskattning gör ju givetvis skillnad sett till statens totala skatteintäkter. Inte nog med att de får 18% av det som de vinnande spelarna annat hade tagit hem skattefritt så får de dessutom in skatt på spelbolagens utbetalda bonusar till anställda och momsintäkter på den konsumtion som dessa används till, i den mån saker konsumeras i Sverige.

Det blir förvisso lite knepigt att räkna om allt utöver de där 18% hamnar i utländska fickor, då kan man argumentera för att det ur svenska statens perspektiv vore bättre att bolagen gör så liten vinst som möjligt och att man får momsintäkterna när pengarna används för konsumtion istället för 18% när de spelas bort och försvinner ur landet.

Senast redigerad av Slurf den 2018-11-10 klockan 22:08.
Slurf är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat