Visa ett inlägg
Gammal 2018-11-25, 01:57   #1
Lazlo
Administrator
 
Lazlos avatar
 
Reg.datum: jan 2010
Inlägg: 4 295
Sharp$: 24932

NFL 2017-2018
Stats: 51 - 50 - 0
ROI: 111.25%
Vinstprocent: 50.50%

Standard

Hockey V.47, del 3!



Våra spelförslag i del 2 av veckans hockey slutade med 2 vinster och 2 förluster vilket gör att vi totalt står på 5 vinster och 3 förluster hittills under veckan med +12,6 units, och det tänker vi spinna vidare på nu när vi ska gå igenom vad söndagen och inledningen av kommande vecka har att erbjuda i spelväg på den svenska ishockeyn.

Det mest anmärkningsvärda under fredagen och lördagens hockeymatcher är hur Timrå kom ut på hemmaisen mot formstarka Rögle och avgjorde matchen med 3-0 redan under första periodens 15 inledande minuter. Den vinsten innebar att Timrå tog sig upp över kvalstrecket igen och kanske ska vi inte räkna ut den rödvita lagmaskinen från Medelpad ännu? Nu är det istället Örebro och Mora som befinner sig under det där så ångestladdade kvalstrecket.


Spanar vi in spelschemat för söndagens hockey så har vi ett riktigt härligt toppmöte i HockeyAllsvenskan att se fram emot, där AIK tar emot Oskarshamn hemma på Hovet.

Det är ettan mot tvåan och då de här två lagen precis har dragit ifrån lite i tabellen så är känslan att detta mycket väl kan vara de två lagen som gör upp i den HockeyAllsvenska finalen framåt våren. Kommer hemmastarka AIK kunna bäras fram av en bra stämning på Hovet eller tar ligans bästa bortalag Oskarshamn sin elfte bortaseger på 13 matcher?

Vi har totalt sju matcher matcher att se fram emot under helgavslutningen och en under tisdagen och som vanligt läser ni vidare här för att hitta våra bästa drag inför omgången!


HockeyAllsvenskan:

Söndag
AIK – Oskarshamn
Björklöven – Västerås
Södertälje – Leksand
Vita Hästen – Karlskrona
Västervik – BIK Karlskoga
Almtuna – Pantern
Tingsryd – Modo

SHL:

Tisdag
Frölunda – Rögle





Södertälje befinner sig i en ordentlig svacka just nu med sex raka förluster, varav fem raka helt utan poäng. Det gör att man nu har trillat ner på nionde plats i tabellen och därmed ligger utanför slutspelsserien. Med det lag man har på pappret så vore det naturligtvis ett fiasko att missa slutspelet i år.

SSK största problem ligger alltjämt i defensiven och man är det lag som släppt in mest mål i serien med sina 68 insläppta och när nu firma Dyk-Meyer har svalnat något så lyckas man inte längre knipa poäng i matcherna.

Leksand befinner sig på tredje plats i tabellen och efter förlusten hemma mot Pantern i förra omgången så har man nu hamnat efter de två topplagen AIK och Oskarshamn lite. Man har nu sex poäng upp till AIK på andraplatsen och det gäller att inte tappa fler onödiga poäng nu om man ska kunna tugga sig ikapp och få spela den HockeyAllsvenska finalen i mars.

På bortaplan är man ligans näst bästa lag med 20 poäng och 6 segrar på 11 bortamatcher hittills, med en målskillnad på 38-29.

Då Södertälje är helt under isen just nu samtidigt som Leksand måste mala på i toppen för att inte hamna efter i kampen om topp-2 så tror vi stenhårt på en seger för dalmasarna under söndagen. Vi finner gott om spelvärde ner till åtminstone 2.10 på de vitblå här.





Här har vi två lag som befinner sig i en uppåtgående trend. Efter att ha varit ligans stora krislag i inledningen så lyckades Björklöven ta sig upp på sista slutspelsplatsen för två omgångar sedan när man hemmaslog Västervik och i och med Södertäljes kräftgång så ligger man kvar där trots förlusten senast borta mot AIK. Sett över 12 senaste har man dock fina sju segrar och säsongen har helt klart vänt för Umeålaget.

På söndagen tar man emot gulsvarta Västerås IK, laget som man skickade ner till kvalserien i en direkt avgörande omgång 52 för två år sedan. Och det är ett Västerås i väldigt god form som beger sig upp till Umeå för att möta Löven under söndagen.

Västerås har nämligen fem raka trepoängare och sex segrar på senaste sju matcherna, det har gjort att man klivit upp hela vägen till en fjärdeplats i tabellen och faktiskt bara är nio poäng ifrån en finalplats.

Västerås har hittat ett spel där man är väldigt svåra att göra mål på och sett till senaste sju matcherna så släpper man endast in 1,57 mål per match och det i kombination med att första kedjan med Zetterberg – Östman – Bergman spelar sitt livs hockey så har man blivit ett lag att räkna med på den övre halvan.

Med den form Västerås befinner sig i och med tanke på hur svårt det är att göra mål på laget så väljer vi att fortsätta rygga västmanlänningarna och vi tycker det finns bra spelvärde ner till 2.55 på VIK under söndagen!
__________________
Gå med i Sharps lag på
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
och
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
för att köpa våra experters andelar!
Lazlo är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat