Ämne: Legolas
Visa ett inlägg
Gammal 2018-12-15, 20:35   #1053
Viroid
 
Viroids avatar
 
Reg.datum: jan 2012
Inlägg: 2 896
Sharp$: 16080
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Altoc Visa inlägg
Övriga bolag har klart deklarerat att de inte kommer att bidra till sporten, så det kvittar hur mycket ST skrapar med foten. Dessa bolag går sina aktieägares ärenden, inget annat.
Det där är inte riktigt sant. Jag tror det var Betsson som förklarade att man inte bara kommer med en påse pengar som någon slags allmosa, utan man vill ha något för pengarna också. Affärsmässighet skall råda. Det kan handla om ljud/bildrättigheter, möjlighet att påverka tävlingsprogram och propositioner, exponering på banor etc. Sådant som ATG har idag, helt fritt, och ser som självklart. Sedan kallar de alla pengar som går till sporten som "bidrag". Om man satte pris på saker och ting skulle fortfarande ATG ge en hel del pengar till sporten, men det mesta skulle travet få in genom att ATG köpte utrymme.

Idag går det ju till så att av de pengarna som ST får, så faktureras de c:a 200 mkr av Kanal 75 för att de marknadsför sporten trav. Med en sådan konstruktion ser ATG ut att vara väldigt mycket mer generösa än de i själva verket är.

Jag vill dock också tro att övriga bolag tänker mer på sina ägare än travsporten när det kommer till kritan.
__________________
Alternativet till utveckling är förr eller senare avveckling.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Migge (+3), Spiritus (+5)
Viroid är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat