Visa ett inlägg
Gammal 2019-01-13, 12:50   #1
olle
 
Reg.datum: sep 2010
Inlägg: 12 174
Sharp$: 57096
Standard

V75 Solvalla 19 jan


Det blev väl en ok omgång men hade hoppats på mer när jag såg propositionerna. Samtliga fyra lopp i Margaretas tidiga ungästerie med 300 tkr i förstapris som lunch V4 lopp. Hade inte dessa lopp förtjänat mer fokus? Brukar dom inte köras som huvudlopp på vardagskvällar ?

Att tänka på är också att Solvallas bana skiftat väldigt i kvalitet i vinter. Ena dagen ok. Nästa tung och besvärlig där många hästar stapplar i mål.

V75-1

Spårlottningen inte klar men direkt när jag såg anmälningslistan tänkte jag att det bara vinner topphästen Shorthanded Jag. Två starter i Goops regi. Två vinster. Blir väl megafavorit. Budets Lasse också värd att nämna. Hoppas den får bättre spår

V75-2

Inget vidare lärlingslopp. Tre volter innebär att spelarna väl sitter som vanligt på lördag och skriker ”bort med lärlingslopp i voltstart på V75” efter varje omstart. Blir det så blir väl ett på papperet öppet lopp rena lottot. Stonecapes Pecca med Koskela i vagnen ser ut som ett tänkbart ekipage som kan ta hem det.

V75-3

8 hästar i guld och är väl bara två veckor sedan det skulle spekuleras i om Zenit Brick eller On Track Piraten vinner. Dags igen. Kan inte statusen på finske topphästen Elain Webb just nu. Inte ens senaste resultaten går att få fram i anmälningslistan. Sorbet slog ett riktigt skräpgäng i comebacken. Borde också duga ändå. Disco Volante gör gulddebut. Vilket intryck senast.

V75-4

Ser ut som ett ojämnt lopp som inte håller någon högre kvalitet som V75 lopp. Chapter N Deo och Roly Poly sticker ut. Båda har det gemensamt att det är barfotahästar som båda vann sin senaste start med skor.

V75-5

Victory Topline galopperade bort sig senast som favorit. Dock spår 8 över kort distans då. Blir storfavorit här. Nurmos hästar presterar dock väldigt ojämnt just nu.

V75-6

Silver över 2640 denna vecka. Extra viktigt troligen att hålla koll på vädret då. Blir vallas bana så där tung och seg så att hästarna knappt orkar ta sig i mål ser det extra lurigt ut. Erik Sting nästagångare efter senast, men måste ha varit en av senaste årets sämsta hästar att ha lirat på V75. Alltid snackhäst men fakta visar att den senast vann i början av juni förra året i Östersund.
Uppohoppa ser ut att ha kanonform men står hårt inne i silver och väljer Örjan Melanderhästen är tränaren uppsatt som andrakusk.
Det är Output Pressure Örjan också är uppsatt på och den har väl också bra form.
Några till som kan vara med och göra upp.

V75-7

Detta måste vara omgångens roligaste spellopp. Fina hästar med många som kan tänkas vinna. Så öppet att jag inte vill utse söndagsvinnaren innan man sett spåren.

Sammanfattningsvis en ok Vinter V75 som kryddas med vinterns överlägset bästa lunch V4.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
AmaerildeRimfrost (+5), viking90 (+7), Ardberg (+5), Gotland (+5), HP (+5), znipstern (+5), asgaya3141 (+3)
olle är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat