Visa ett inlägg
Gammal 2019-04-26, 21:24   #51
Shizznit
 
Reg.datum: jul 2013
Inlägg: 885
Sharp$: 4929
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av SO Visa inlägg
Läste nånstans att Italienaren har KOPIERAT Åke Svanstedts träningsmetoder. Tydligen var SAND huvudspåret...
Och om man får vara konspiratorisk: ett nätverk som tipsar i god tid när det är inspektioner på gång?

Angående italienardiskussionen så tog jag själv några års paus från allt vad trav heter för runt ett decennium sedan. Detta efter att från insidan ha upplevt hur sporten bedrivs i Italien, där milkshakes var ett lika naturligt inslag i loppförberedelserna som selning och värmning. Det blev en hel del etiska funderingar och till slut avvecklade jag mitt engagemang i sporten, all uppfödning och travhästägande och jag tänkte inte ens på sporten efter detta.

Jag tycker inte det blivit bättre sedan dess med ännu mer medikamenter, doping, gråzonsaktiviteter och andra "moderna träningsmetoder". Därtill alla rykten (som Svanstedt med Sverigeflykten, Västkustmaffian, Stig H - Reijo-sprickan osv.). Men jag har valt att nuförtiden enbart se det cyniskt som spelare, och inte ha dubier över sportens utveckling och etik längre. Om italienaren kommer till Sverige med ett lass hästar så vet jag hur måttstocken ser ut där nere och spelar därefter. Mina egna hästar skulle jag aldrig ha utsatt för något liknande det jag sett, och därför insåg jag också att mina hästar inte längre kunde konkurrera på lika villkor som alla andra. Så det var enkelt att ur den aspekten välja bort den delen, så penga- och titelkåt är jag inte.

Dock återvände jag till spelet efter ett tag. Och lika enkelt är det där nu som spelare att schablonmässigt lägga på något tiotal procentenheter i chansvärderingarna på t ex italienarens hästar. Det är så jag gör nu. Att jag sedan kan sitta och filosofera över exempelvis Norges antidopingarbete och varför vissa inte startar där i större utsträckning, ja det är en annan fråga...
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Torstens (+5)
Shizznit är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat