Visa ett inlägg
Gammal 2019-05-05, 10:28   #1
Stekel
 
Stekels avatar
 
Reg.datum: jan 2010
Ort: Karlstad
Inlägg: 12 153
Sharp$: 26721
Standard

Elitloppet 2019


Prick 3 veckor kvar idag och ännu ingen tråd om Elitloppet!? Dags då!


Edit: Slutliga startlistorna till försöken!

Elitloppet heat ett:
Häst – Kusk
1. Makethemark – Ulf Ohlsson
2. Disco Volante – Jorma Kontio
3. Double Exposure – Erik Adielsson
4. Next Direction – Iikka Nurmonen
5. Looking Superb – Åke Svanstedt
6. Uza Josselyn – Gabriele Gelormini
7. Readly Express – Björn Goop
8. Sorbet – Carl Johan Jepson

Elitloppet heat två:
Häst – Kusk
1. Aubrion du Gers – Jos Verbeeck
2. Milligan's School – Ulf Eriksson
3. Bahia Quesnot – Junior Guelpa
4. Day Or Night In – Johan Untersteiner
5. Propulsion – Örjan Kihlström
6. Milliondollarrhyme – Fredrik B Larsson
7. Heavy Sound – Kenneth Haugstad
8. Dijon – Romain Derieux

Så här på förhand ser det väl ut som att vi förutom hemmaplan har det väl förspänt med hästar, Readly Express är i nuläget favorit till vinst följd av Propulsion. Att få en duell dessa emellan är ju superhäftigt! Att det dessutom med säkerhet blir den allra sista duellen (eftersom det ska vara Readlys sista lopp) gör det än häftigare! Propulsion gör också sitt sista Elitlopp då de ska ta honom till aveln efter årets säsong.

De är sena med inbjudningarna i år tycker jag, bara 7 klara och det finns 18 platser! En som helt säkert kommer bli inbjuden är Heavy Sound, och jag kan inte tänka mig annat än att de tackar ja! Hästen har facitet 9: 6-1-0 över sprinterdistans och har gjort många fantastiska lopp för Redén. De två plumparna kom vid galopper och vid andraplatsen satt han djupt i kön och var så när att slå av ledande Charrua Forlan. Senaste loppet var ju brutalt bra när han fick rusa på i ledningen. Visade startsnabbhet, 500m på 10,4/1000m på 10,6 och i mål på 09,6. Med växlar kvar. Ågren tackade nej till Elitloppet ifjol med den här pållen, men i år tyder allt på att det är det stora målet.

Min favorit till seger är Propulsion som är en häst jag verkligen gillar, och även tycker är bättre ägnad till sprint än Readly Express. Har vanan inne med Elitlopp efter flera tappra försök (har varit tvåa fyra gånger och aldrig sämre än fyra på sina sex lopp i försök och final av Elitloppet). Spöade också Readly "i hans egna disciplin" i Åby Stora Pris 2018. Har redan lirat ett förhandsvad hos bookie för vinst till 3,75. La också ett V/P-spel på min "dark horse" Heavy Sound till 12,00/3,00.

Vem tror ni vinner? Vem tycker ni de bör bjuda in? Vem vill ni se som kusk bakom Double Exposure? Ska vi inte ha in lite jänkare så det "händer nåt" i loppen? Ska ett stall tillåtas få ha fler än en deltagare per försök (som Redén troligtvis får)? Har inte våra nordiska grannar en enda värdig motståndare att skicka hit (Looking Superb räknas inte i mina ögon)?
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Bowery (+15)

Senast redigerad av Stekel den 2019-05-19 klockan 17:33.
Stekel är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat