Visa ett inlägg
Gammal 2019-06-03, 13:14   #2243
shjuve9le
 
Reg.datum: apr 2011
Inlägg: 3 317
Sharp$: 6208
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Viroid Visa inlägg
Om vi börjar med Fernlunds kommentar så var det väl en bra beskrivning på vad han gjorde. Han försvarade inte spets, men satte upp ett högt tempo. 500 kvar var det tomt i tanken, sist av de felfria i mål. Istället för att lifta med till en framskjuten placering (tredjepriset var 75 000 kr) så blev det en blygsam peng som sexa, (eftersom många andra gjorde bort sig). Om man skall låta hästen springa sig trött så kunde han väl försvarat spets då? Skall man släppa är det väl bättre att ha spurtkrutet torrt?

För det är ju så att spets är den bästa positionen. Det är där man som regel är perfekt placerad. Den näst bästa positionen är dödens. Det är från den främre träffen som loppen vinns. Man skall dock komma ihåg att om man inte har en häst som försvarar sig i spets, som kommer ge sig om det blir massage från den i dödens, skall man inte köra där. Då är det troligen bättre att släppa till någon bra och hoppas på lucka till slut.

Bra exempel hagmyren. Avd2 på v5. Robert skoglund kör mot spets vad som går mot favoriten , sist i mål ca 50 meter bakom alla.

Varför ska han pressa och köra i ett par hundra meter? Vad fick han ut av det ?

Ingenting, fick inte ens pengar.

Har du en likvärdig häst , som står emot att bli pressad i 1500 meter i 1.12-1.14 tempo, fine. Men har du en mycket sämre häst så kör du inte för bästa position. Då kör du för att förstöra.

Ta å lägg dig 4.e inv, få kanske 5.e pengen å sluta inte ditt vanliga jobb.
shjuve9le är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat