Visa ett inlägg
Gammal 2019-06-28, 18:54   #96
viking90
 
Reg.datum: jul 2018
Ort: Halland
Inlägg: 6 459
Sharp$: 17422
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av olle Visa inlägg
Det är så verkligheten ser ut idag för travet och och samhället i övrigt.

Tror att du mer drömmer om att det ska vara som förr i tiden i ditt inlägg.

Likadant inom fotbollen exempelvis. På 70 talet gick spelarna i Malmö FF på sina vanliga jobb i veckorna och spelade matcher i allsvenskan på söndagar kl.13.30. Ersättningen mycket begränsad. Idag är alla spelare i a truppen heltidsanställda med löner långt över medellönerna i samhället. Blir dom riktigt bra väntar mångmiljonkontrakt i utlandet.
Går du ner ett steg till landsortsföreningar är verkligheten en helt annan.

Att travet ska fortsätta satsa på elittrav på 23 olika arenor med huvuddelen belägna i glest befolkade delar av landet när nästan ingen går på livetrav längre överensstämmer verkligen inte med hur det borde sett ut sett till hur verkligheten ser ut idag. Ekonomiskt, befolkningsmässigt mm hade det räckt väl med ett tiotal travbanor idag och att satsa rejält på dom. Övriga banor kunde drivits på ideell basis om intresse finns eller lagts ner. Ingen av de 99 procent av publiken som följer travet på annat sätt än på travbanan hade brytt sig och med ett tiotal banor väl utspridda över landet hade nästan alla som har det idag även framöver haft rimliga resavstånd för att tävla med hästarna. Hur många travbanor finns det t ex inte inom någon timmes avstånd från Åmål och hur många hästar hade tvingats sluta tävla om inte Åmål fanns kvar som idag?
Kollar man av publiksiffrorna under t.ex Juni månad så har banor som Åmål, Oviken, Dannero ständigt mer publik än banor som Åby, Jägersro, Halmstad & Solvalla...(Om siffrorna på travsport.se stämmer)

Åmål lockar över 1000 personer på en tävlingsdag där de "bara" erbjuder V4/V5 som streckspel jämfört med Solvalla, Åby, Jägersro och Halmstad som inte orkar över 1000 personer trots bättre förutsättningar med tanke på folktäthet och att det har V64 dessa kvällar.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
SO (+100)
viking90 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat