Visa ett inlägg
Gammal 2019-06-28, 20:17   #103
olle
 
Reg.datum: sep 2010
Inlägg: 12 174
Sharp$: 57096
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Viroid Visa inlägg
Vi har redan i praktiken divisioner. Åmåls andel av prispengarna som betalas ut är någonstans runt 0,8-0,9% på årsbasis. Man har 10 tävlingsdagar, den där V86-onsdagen är höjdpunkten. Den dagen hade inte lockat alla de där åskådarna om det varit ännu en omgång på Solvalla, Jägersro eller Åby. De hade väl knappt kört den med de prispengarna som Åmål delade ut.

Men där i Åmål var det en stor dag, det är många som har en bild i telefonen på en häst de vann en slant på, många som håller intresset vid liv så att de orkar spela övriga året.

Fotbollen gör också så här. De har Champions League och Europa League med så många lag att några måste komma från avkrokar som Östersund och andra ställen ingen människa hört talas om. Man har mästerskapskval där stora fotbollsländer som Italien, England och Spanien ibland måste åka till Färöarna eller Moldavien för att ta sig till turneringen. NHL har förstått att några matcher i Sverige och att SC-bucklan visas upp i alla länder som man har spelare från betyder att fler unga killar drömmer om att spela där.

Nästan alla sporter fungerar likadant, hela idéen med OS är att många olika länder skall komma och tävla tillsammans.

Det må vara så att de stora städerna har samlat kapitalet, men det är ju inte där travstallen ligger. Alla tränare på de stora banorna har sina stall utanför kommungränserna. Väldigt långt utanför i många fall. Travsporten är en lantlig sport.
Nåja. Om du jämför med Champions leauge borde du nog ta en titt på hur det ser ut där numera. Det är 6-7 lag i Europa som kan vinna turneringen och mindre lag från mindre länder totalt chanslösa. Nu har UEFA ändrat reglerna igen för att göra det ännu svårare för mindre lag från mindre länder att ta sig dit. Jämför med hur dåvarande Europacupen såg ut under travets glansdagar. 1979 var Malmö FF i final. Dit kommer dom aldrig längre så som fotbollen utvecklats och ser ut nu.
olle är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat