Ämne: Solvalla 23/7
Visa ett inlägg
Gammal 2019-07-22, 21:11   #1
Bowery
 
Reg.datum: jun 2018
Inlägg: 5 382
Sharp$: 4405
Standard

Solvalla 23/7


Då jag provskriver för spelvärde imorgon så tänkte jag dela med mig utav detta här till er sharpsare

V64 - 4

Spetsstriden

1 Bay view. Spetsade sist (näst senaste starten ) den gick från bricka 1 i juni, fick då hård press utifrån vilket ebbade ut i galopp efter 400m. Starten innan det 26/5 startade ekipaget likväl från bricka 1 utan att kunna hålla upp innern. Lär inte vara intresserad utav att trycka ifrån nu heller utan nöjer sig säkerligen med rygg ledaren. Ingen het spetskandidat med dagens förutsättningar.

2 Vivacious allie. Har visat god startsnabbhet och har möjligen en del respekt med sig här. Spetsade enkelt från bricka 2 för 3 starter sedan i Gävle. Har dock visat en del osäkra tendenser vid laddning från start. Om felfri trolig ledarhäst.

3 Feather sisu. Osäker häst som inte visat mycket till startsnabbhet, dock startat från risiga spår. Står nu från bricka 3 men nån ledning lär den inte nå trots bra spår.

4 Viking grace. Spetsade enkelt för 3 starter sedan på Solvalla. Då från startspår 3, med spår utanför 2 vivacious allie lär det bli svårt att ta en längd på denne från start. Känns ändå som en rejäl utmanare om spets.

5 Fanny chenal. Har inte visat några tendenser till att lägga iväg från start och är ingen het kandidat denna gång heller till nån ledning.

6 Flash am. Startade näst senast från spår 6 på Solvalla, visade då ingen speciell startsnabbhet och har heller inte tidigare visat någon startsnabbhet utav rang.

7 Zona O.K. Står längst ut på vingen då vi endast har 7 startande ekipage. Tal om nån ledning ifrån detta spår är nog inte att tänka på. Har tidigare blandat och gett lite i startsnabbheten men som sagt, från bricka 7 lär det inte bli nån ledning med ett par snabba inifrån.

Loppanalys

Ett väldigt fint och öppet fyraåringslopp för endast ston, där många utav ekipagen så sent som i maj mötte varandra i ett grupp II lopp , fyraåringseliten för ston. Som sig bör med fyraåringar så är de inte helt att lita på och en skräll kan ligga på lut.

2 vivacious allie , en välstammad muscle hill avkomma lägger vi med ett visst tvivel som förstarankad i detta öppna lopp. Var senast ute 11 juni och fick då se sig besegrad utav en smygkörd flash am som likväl startar i dagens lopp. Gick då på en finfin 11.0 tid, rekord för denne märr på svensk mark sedan den kom till Daniel reden. Örjan Kihlström hoppar likväl upp i jollen även denna kväll, vilket så varit fallet tidigare 3 starter. Vilket resulterat i en 1a plats , galopp och 2a plats nu sist. Är inte helt att lita på, men med senaste loppet på näthinnan och startsnabbheten i bakfickan så borde chansen till spets och slut vara hyfsat god denna gång. A häst tillika förstarankad, felfri och ledningen så borde chansen vara omkring 40-50% till vinst.

4 viking grace. Åter på svensk mark efter att gjort 2 senaste starterna i Finland, utan att på nåt sätt övertyga i dessa. Senaste starten i Sverige hittar vi 26e maj , hade då Joseph Verbeeck som höll i tömmarna. Tog hand om ledningen och kom på en hedersam 2a plats bakom omöjlige Zalie Gar som vann med hela 7 längder. Gjorde trots det ett bra lopp och gick på en fin 11,6 tid. Satte då nosen före många utav dagens motståndare, bla Fanny Chanel och Bay View. Aktuell status för dagen kan vara något svårt att sia om efter äventyret i Finland men visar hon takter av det hon gjorde i maj så är det en seriös utmanare till vivacious allie. Speciellt då startsnabbheten verkar finnas och kan hon ta en längd på ovan nämnda från start så kan vägen ligga öppen för en efterlängtad seger.

5 Fanny chenal. Var så sent som 6e juli ute i finalen utav stosprintern, då spelad till favorit med 800 000 till vinnande ekipage. Höll då till en hedersam 4e plats efter att fått ett tungt lopp utvändigt ledaren med 3e spår första 500. Sitter inte det loppet alltför mycket i benen så lär denne toppmärr vara med på fotot denna gång! Björn goop har förövrigt grym snurr på stallet och kan Fanny få en behaglig resa i andra-tredje ytter så kommer spurten bita bra, om allt är som det ska. Har matchats relativt hårt senaste månaderna, gjort rejäla insatser utan att få sätta nosen först. Just avsaknaden av vinster senaste tiden gör att vi placerar henne först i B ranken , tillika rankar 3a i loppet.

6 flash am. Besegrade som sagt vårat förstaval så sent som i juni. Då efter en perfekt resa i andra-tredje utv och kunde sätta in slutstöten 200 kvar och avgöra knappt. Gick på 11.0 tid då, personligt rekord. Ett liknande scenario är inte alls omöjligt denna gång då det inte lär laddas speciellt hårt ifrån start och resan kan bli bra i andra spår. Har även gjort ett lopp efter denna vinst , 24e juni på Halmstad då den inte visade nåt speciellt och slutade på en 5e plats, 13,2 tid över sprint. Ska flash am ro hem segern i detta lopp lär krävas en betydligt bättre tid än så. Men som sagt, chansen till en smörresa finns och får den fritt fram i tid och inte för mycket problem längs vägen kan detta vara vinnaren. Dock lär det krävas en del tur denna gång för att Torbjörn Jansson ska få segerdefilera.

1 bay view. Yankee glide avkomma som kommer från seger så sent som för mindre än 2 veckor sedan. Motståndet var då inte alls utav samma kaliber som bjuds idag, plus att det var medel då och inte sprint som fallet är idag. Fick då fuska bort vinsten relativt enkelt ifrån ledningen och rinna undan på en 15.0 tid. Näst senaste starten spetsade hon ifrån just bricka 1, galopperade dock i första sväng efter hårt tryck utifrån. Innan dess 3 starter över 1640 där denne märr presterat bra och gått ideligen jämna 12-13 tider. Med rätt resa denna afton, låt oss säga rygg ledaren och lucka i tid? Varför inte , roligt drag med Erik Adielsson i jollen.

Rank - A 2,4 B 5,6 B/C 1,7 C 3
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Dahle (+6), Cikoran (+10), Ceezy (+5), Gotland (+6), MikaF (+5), asgaya3141 (+6)

Senast redigerad av Bowery den 2019-07-22 klockan 21:13.
Bowery är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat