Visa ett inlägg
Gammal 2019-08-07, 18:41   #2287
Strappa71
 
Reg.datum: jun 2011
Inlägg: 4 674
Sharp$: 2398
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av viking90 Visa inlägg
Nu är jag ingen teoretiker och lär bli tillrätta visad(eller nån som svarar mer utförligt och korrekt ) av nån mer kunnig här men "streckprocenten" visar inte hur många system som har strecket hästen utan istället hur mycket som spelats på varje häst.

Streckprocenten=insatsfördelning.
Korrekt.

Ordet "streckprocent" är inte särskilt "rätt" längre.

Förr i tiden hade vi streckfördelning och den visade hur stor andel av alla system som en häst var spelad på. Men detta utan hänsyn till hur stort systemet var. Ett system med en enkelrad ( och följdaktligen "spik" på alla hästar ) vägde lika tungt som ett system på 10000 rader.

Det skulle motsvara en lista på vinnarspelet där man visade hur många spel som är lagda på respektive häst utan att ta hänsyn till insatsen per häst.

Till slut ( ca 2010 ) fattade t o m ATG detta och började redovisa Insatsfördelningen ( först parallellt med streckfördelningen ).

Efter en tid insåg de även att gamla streckfördelningen kunde manipuleras ( genom att spela 100000-tals enkelradssystem ) och visade då inte ens "rätt favorit" och då valde man till slut att skrota streckfördelningen helt.

Istället för att använda det logiska namnet "insatsfördelning" bytte man då helt plötsligt namn på måttet till "spelforms"-%. För V86 blev det V86% och motsvarande för alla andra spelformer.

Ordet "streck-nånting" passar väldigt dåligt att använda till någonting alls numera eftersom det var så starkt förknippat med "andel av systemen".

Att inte Insatsfördelningen ( spelformsprocenten ) ser ut att stämma med systemrenset beror på att det systemrens och systemnedräkning är ett kasst sätt att visa utvecklingen längs med omgången.

Streckfördelning och systemrens gick aldrig att räkna på för hela omgången på förhand för att uppskatta utdelningen på olika utfall. Men det gör insatsfördelningen med en nästan förvånande hög precision.

Det finns alltså ingen som helst stark koppling mellan systemrens och insatsfördelning och frågan som ställt är inte möjlig att svara på.

ATG har lovat att börja visa RAD-nedräkning under det här året eller tidigt 2020 och då kommer vi att få ett mått som "stämmer" med spelformsprocenten.


Återkommer senare med räkne-exempel för att visa att RAD-renset stämmer bra med spelformsprocenten. Tyvärr visar bara ATG info som räcker för att räkna på det inför sista avdelningen. Det man använder sig av är "Eventuell utdelning inför sista avdelningen".
__________________
Spelälskande gringubbe som hellre klagar en gång för mycket än gång för lite!
Strappa71 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat