Visa ett inlägg
Gammal 2019-09-07, 19:35   #28
GGS
 
Reg.datum: okt 2016
Inlägg: 595
Sharp$: 3341
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Strappa71 Visa inlägg
Samtliga reduceringsprogram ( förutom baratrav.se ) räknar med "nuvarande omsättning".

Om det är 4M extra i potten på V75 och omsättningen "just nu" är 15M kommer 7r-rättsvärdet att vara dubbelt så högt som det skulle ha varit med samma V75% på vinnarna som det skulle varit utan extrapengarna. Men man "vet", genom ATGs utmärkta ensam-vinnare-prognos ungefär hur stor den slutliga omsättningen kommer att bli och då räknar baratrav.se med den istället ( efter att man har valt det såklart. )

Säg att den slutliga omsättningen blir runt 84M. Då kommer 7r-värdet bara att vara 18% högre än utan extrapengarna.


Kortfattat:

Eftersom alla reduceringsprogram utom baratrav.se räknar med nuvärdet på omsättningen överskattar de extrapengarnas påverkan på den slutliga allarättspotten. Den minskar ju allteftersom som omsättningen ökar.

Om man tittar på teoretisk utdelning redan på fredagen när det är en stor jackpot blir det extra mycket fel eftersom så stor del av omsättningen kommer in sista timmarna på lördagen.

V75%en på hästarna svänger inte supermycket. Men det gör extrapengarnas andel av totalen. Man kan minska den här effekten genom att vänta in i det sista. Men då blir det ont om tid att korrigera när värdena inte sitter där man önskar. Och det blir ändå systemfelsmässigt höga värden.

Effekten blir att raderna i botten med skräputdelning ser ut att ge ganska bra betalt. T o m väldigt bra betalt, fast det aldrig varit i närheten av att bli så.


Baratrav.se löser det genom att låta användaren ange "Simulerad allarättspott". Mha den räknas "Simulerad omsättning" ut och mha den får varje rad ett förväntat radvärde som stämmer så bra det kan göra. Övriga program överskattar värde genom detta systemfel.


Det går att kringgå bristerna i övriga program men det kräver lite extra jobb.
Jag kan bidra med en liten enkel formel för alla som inte har ”baratrav” vid jackpott.

Som Strappa mycket riktigt påpekar så måste man ha en uppfattning om vad slutomsättningen blir.

Om man nu bedömer att man får ca 1,9 ggr mer på 7-rätt vid jackpott ” alltså 7-rättspotten / 5-rättspotten vid spelstopp” så kan man göra följande uträkning.

EXP
1: Du vill spela rader som ger minst 10.000 kronor.

2: 10000 / 1,9=5263

3: Att utdela i 7-rättspotten / att utdela i 5-rättspotten VID SPELTILLFÄLLET alltså dom siffror ”omsättning” som ditt program använder sig av när du skapar dina rader.

Exp
4: 31 miljoner i 7-rättspotten / 10 miljoner i 5-rättspotten ” VID SPELTILLFÄLLET ” ger kvoten 3.1

5: 5263 x 3,1=16315

6: Du bör då i ditt program välja summan 16.315 kronor i stället för 10.000 kronor som minsta nivå för att vara i paritet med 10.000 vid spelstopp.

Om jag nu inte gjort någon tankevurpa så borde detta funka.

Jag är inte så bra med det pedagogiska men hoppas att det ska vara begripligt ändå.
GGS är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat