Visa ett inlägg
Gammal 2019-09-08, 06:45   #172
Frasse77
 
Frasse77s avatar
 
Reg.datum: jul 2015
Ort: Skövde
Inlägg: 441
Sharp$: 1256
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av olle Visa inlägg
När det gäller Bodens midnattstrav eller Årjängs juli V75a förstår jag vad du menar och håller med, men att på hösten lägga V75or på Solänget eller Skellefteå som snart kör är inget som gör varken från eller till. Bara en massa dyra transportkostnader och hästar som tvingas springa på sämre banunderlag .
Inte sett någon publiksiffra men såg inte ut som någon folkfest direkt på Solänget . Varför är det då så viktigt att köra V75 på sådana banor och på vilket sätt ökade det intresset för travet när 99,9 procent av dom som såg loppen inte gjorde det live på banan?
Jag drar en parallell till allsvenskan i fotboll. När jag spelade i HBK 95-99 och höjdpunkten 97 då var det lag som Västerås, Ljungskile, Degefors för att ta några lag. För oss spelare var det nästan mer roligt att åka till Skarsjövallen och spela än till Ullevi. För man kom till ett samhälle som levde upp just där och då. Har en del travare och tycker det är fantastiskt roligt att skicka upp dom till Norrland när man har tid och åka upp och titta för är lite som det var med fotbollen, folk lever upp när V75 kommer till "stan".

Förstår din åsikt tillfullo, men i min mening tror jag det vore en farlig väg att gå, att bara köra V75 på "Storbanorna", skulle bli lite som MFF, Blåvitt, AIK, DIF mötes helg efter helg. Intresset skulle dö ut tror jag, för man behöver dessa "vanliga matcher" och inte "stor matcher" varje helg.

Sedan enligt min mening finns otroligt skickliga tränare i Norrland, som gör underverk med väldigt litet och i många fall mycket sämre material.

Så tror det är extremt viktigt V75 finns i hela Sverige för travets framtid!
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Viroid (+5), mackpeter (+5), gertove65 (+5), SO (+10), Spiritus (+5)
Frasse77 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat