Visa ett inlägg
Gammal 2019-09-08, 08:29   #174
olle
 
Reg.datum: sep 2010
Inlägg: 12 165
Sharp$: 57052
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Viroid Visa inlägg
Jägersro har åtta V75-dagar under 2019, Åby har sex och Solvalla har elva. Bergsåker har fem. I genomsnitt är det V75 vid storbanorna varannan vecka. Utöver det har de V86 under 38 veckor per år med förhöjda prispengar och en massa TV-tid. Och med den massiva bevakningen av de aktiva vid dessa banor så väljer man så klart att gnälla över att Solänget har EN V75-dag per år att se fram emot. Solänget som har 12 tävlingsdagar per år, varav tre breddloppsdagar behöver sin V75-dag för att hockeykillarna där skall kunna bli intresserade och investera av sin tid och sina pengar i travsporten.
Jägersro har ordinarie V75or i januari, april, september, oktober och november 2019. Dvs fem ordinarie V75 omgångar . Det är två färre än på den tiden jag gick dit.
De extra V75orna i samband med Åbergs, derbykval och derbyt är inget som förändrar dessa tävlingar utan det är bara speltekniskt. Hade körts exakt samma lopp dom dagarna även om huvudspelet varit V86, V64 eller GS75 .

V86 onsdagarna också en ren spelprodukt som ingen bana jublar över. En konsekvens av det att Jägersro inte längre har någon fast ordinarie tävlingsdag. Förhoppningsvis blir det bättre 2020 när Solvalla ska skippa super tisdagarna.

Solänget behövs inte alls enligt min mening. Den banan har tappat allt vad gäller sportslig betydelse och det är så många banor som ligger väldigt nära. Ska man fortsätta tävla där borde det skett på ideell basis som i t ex Hoting. Alla bidragen dom får för att köra sin V75a, en V64 samt några lunchtrav och breddloppsdagar kunde använts på ett mycket bättre sätt om svensk travsport tänkt och agerat på ett sunt ekonomiskt sätt som näringslivet och samhället i övrigt till stor del måste göra.
olle är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat