Visa ett inlägg
Gammal 2019-09-08, 08:54   #176
olle
 
Reg.datum: sep 2010
Inlägg: 12 165
Sharp$: 57052
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Frasse77 Visa inlägg
Jag drar en parallell till allsvenskan i fotboll. När jag spelade i HBK 95-99 och höjdpunkten 97 då var det lag som Västerås, Ljungskile, Degefors för att ta några lag. För oss spelare var det nästan mer roligt att åka till Skarsjövallen och spela än till Ullevi. För man kom till ett samhälle som levde upp just där och då. Har en del travare och tycker det är fantastiskt roligt att skicka upp dom till Norrland när man har tid och åka upp och titta för är lite som det var med fotbollen, folk lever upp när V75 kommer till "stan".

Förstår din åsikt tillfullo, men i min mening tror jag det vore en farlig väg att gå, att bara köra V75 på "Storbanorna", skulle bli lite som MFF, Blåvitt, AIK, DIF mötes helg efter helg. Intresset skulle dö ut tror jag, för man behöver dessa "vanliga matcher" och inte "stor matcher" varje helg.

Sedan enligt min mening finns otroligt skickliga tränare i Norrland, som gör underverk med väldigt litet och i många fall mycket sämre material.

Så tror det är extremt viktigt V75 finns i hela Sverige för travets framtid!
Jag följer två lag här nere frekvent. Malmö FF och Mjällby AIF (mycket på grund av att min far är stor Mjällby fan och att det därmed vore otänkbart att inte se deras matcher när jag är där). Kan nog inte påstå att det ens är jämförbart. Visst lever lilla Hällevik upp när MAIF har hemmamatch i superettan och till matcherna kommer det runt 1500 åskådare. Men till skillnad mot när det är trav numera på Jägersro lever också Malmö upp rejält när MFF har hemmamatch. Sydsvenskan full av artiklar och info, alla bussar har MFF flaggor, hela området runt Möllevångstorget färgat i blått och vitt och tusentals fans på krogarna i området timmarna innan match och sedan 15-20 000 åskådare på stadion . Malmö FF stadion en modern arena. Strandvallen i Hällevik närmast nostalgisk som en fotbollsarena såg ut 1968.
Nästa år när det nya tv avtalet träder i kraft kommer skillnaden mellan elit och bredd bli ännu större ekonomiskt.

Problemet med travet är att man fortsatt sina satsningar som om Sverige idag såg ut ungefär som det gjorde 1968 trots att det inte gör det. Eliten ska fortsätta fara runt i landet och tävla på alla banor i norrlandsskogarna bl a trots att en enorm koncentration skett av människor och kapital till storstadsregionerna och de delar av Norrland som blomstrade på 60 talet och där många travbanor finns i stort sett helt tappat sin betydelse och nu mest består av pensionärer.

Det är knappast aktuellt att förlägga stora fotbollsmatcher till Degerfors , Åtvidaberg eller Mjällby bara för att åtminstone Degerfors och Åtvidaberg en gång i tiden var stora fotbollslag.

Här har travet gått helt fel väg. På grund av konservativa beslutsfattare och nostalgiker som tror att allt ska bli som förr har man valt att behålla travkartan oförändrad, att köra V75 på norrlandsbanor som tappat all betydelse sedan länge och att inte satsa mer på de stora banorna där all potential finns. Därför är det heller ingen i Malmö som knappt bryr sig längre när det är trav på Jägersro trots att det är bl a här det funnits en enorm potential till att utveckla intresset för travet.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Frasse77 (+10)
olle är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat